Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SIBIU: Finantare de 75 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii urbane
SIBIU: Finantare de 75 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii urbane
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 16 Iul 2019 15:47
Alte doua proiecte depuse de municipiul Sibiu au trecut de etapa de evaluare si au intrat in etapa de precontractare, fiind declarate eligibile pentru acordarea finantarii din fonduri europene:
Traseu pentru biciclisti de-a lungul raului Cibin - un proiect in valoare de 56,46 milioane de lei
Acest proiect are ca scop principal crearea de piste sigure pentru biciclete, intr-un cadru natural atractiv, contribuind astfel la promovarea deplasarii cu alte mijloace decat cele motorizate. Concret, se va amenaja un traseu pentru biciclete in lungime totala de peste 3,6 km pe malurile Cibinului, de la strada Maramuresului pana in cartierul Gusterita, in zona podului autostrazii. Pe traseu vor fi amenajate si pasarele pentru traversarea de pe un mal pe celalalt si pentru a face legatura cu pistele existente pe strada Viitorului si strada Muresului.. Pe traseu se va amenaja reteaua de iluminat public eco, o parte din acesti stalpi urmand sa fie dotati si cu hotspot-uri pentru Wi-Fi. De asemenea, vor fi realizate si cateva spatii de odihna unde se va amplasa mobilier urban (banci, cosuri de gunoi). Malurile Cibinului vor fi amenajate si din punct de vedere peisagistic si se vor planta arbori.
Modernizarea strazii Calea Dumbravii - un proiect in valoare de 21,42 milioane lei
Scopul proiectului este acela de a imbunatati infrastructura pentru transportul public si de a reamenaja infrastructura pentru deplasarea pietonala si pe bicicleta. Pe tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazu si strada Siretului se va amenaja o banda dedicata exclusiv transportului public, autobuzele urmand sa circule in dublu sens. Pe aceasta portiune se vor crea si piste pentru biciclete, se vor moderniza trotuarele si se vor reconfigura zonele verzi.
Proiectele au fost depuse in cadrul Programului Operational Regional, Axa 4 - Dezvoltare Urbana Durabila, inscriindu-se in programul amplu al administratiei locale menit sa creasca mobilitatea in Sibiu. Dupa semnarea contractelor, Primaria Sibiu va organiza procedurile de achizitie pentru executia lucrarilor propriu-zise.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADghid_proiectareLUMION

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere