Agenda Constructiilor
Sambata, 06 Iunie 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - AHK (Covid-19): Angajatii sunt cel mai important atu al economiei nationale
AHK (Covid-19): Angajatii sunt cel mai important atu al economiei nationale Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 17 Mar 2020 13:45
Criza provocata de coronavirus a evoluat rapid si tinde sa ne controleze vietile: in plan personal, in afaceri, dar si in plan social si politic. Cu totii suntem cuprinsi de valul crizei, pentru ca cei dragi pot fi in pericol, afacerile sunt afectate, viata noastra asa cum o stim e bulversata.
Comunitatea germana de business din Romania, cel mai important partener economic al Romaniei, care a creat peste 270.000 de locuri de munca in tara noastra, propune o solutie care in Germania a dat roade si in trecut, fiind un factor important in depasirea crizei: protejati-va forta de munca ce cu greu a fost pregatita si sustineti unitatea in actiune intre mediul de afaceri si autoritati!
Reprezentantii economiei germane considera ca este necesara adoptarea urgenta a unor masuri guvernamentale fiscale si economice pentru companiile din Romania. O solutie de depasire a actualei crize poate fi considerat modelul pe care il aplica si economia Germaniei: „Kurzarbeit”, adica „munca redusa”, pentru a evita concedierile. Angajatii lucreaza pe o anumita perioada de timp mai putin sau chiar deloc. Angajatorul, impreuna cu angajatul, decide procentul cu care scade timpul de lucru, iar angajatul primeste proportional salariul care ar trebui scutit de taxe si statul preia partial diferenta pana la salariul intreg. Este vorba de un parteneriat intre angajat, angajator si stat.
„Suntem in criza, dar aceasta va trece si cel mai important lucru este ca acum sa ne gandim la ce va urma. Angajatii sunt cel mai important atu al economiei romanesti si ei trebuie sa ramana motivati si sustinuti de angajatori si Guvern”, a declarat Sebastian Metz, director general AHK Romania.
„Companiile germane prezente in Romania si Camera de Comert si Industrie Romano-Germana doresc sa fie parteneri ai companiilor romanesti si ai Guvernului Romaniei pentru ca impreuna sa gaseasca cele mai bune solutii de a traversa cu bine aceasta perioada sensibila, pentru a se putea bucura apoi din nou de succes”, a declarat Dragos Anastasiu, Presedintele AHK.
In acest sens , AHK a lansat o platforma de comunicare, NewsRoom Covid-19, https://www.ahkrumaenien.ro/ro/translate-to-romana-newsroom-covid-19, unde va incarca stiri, informatii din surse oficiale, dar si modele de bune practici oferite de antreprenori, pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
C4E FORUMTeraSteelCOVID-19bluebeamACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere