Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - RBC: 75% dintre companii sunt grav afectate de evenimentele legate de COVID-19
RBC: 75% dintre companii sunt grav afectate de evenimentele legate de COVID-19 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 14 Mar 2020 12:25
Aproape trei sferturi dintre firmele mici si mijlocii grav afectate de pandemia de coronavirus si iau in calcul reducerea numarul de angajati, potrivit unui sondaj realizat de Romanian Business Club (RBC), care reuneste peste 1.000 de business-uri din Romania. Studiul a fost realizat in randul a 200 de IMM-uri din industriile grav afectate de contextul COVID 19: organizari de evenimente, educatie, divertisment etc.
Conform rezultatelor sondajului, situatia economica provocata de masurile autoritatilor in contextul aparitiei virusului COVID 19 este extrem de alarmanta. Companiile sutin cu toate resursele initiativele statului roman pentru stoparea raspandirea bolii, dar sunt extrem de ingrijorate de faptul ca vor fi nevoite sa reduca drastic numarul de angajati, ba chiar sa inchida business-urile.
Potrivit analizei, 75% dintre respondenti au declarat ca sunt grav afectati de noua situatie, in timp ce 74% dintre acestia iau in calcul reducerea numarului de angajati pentru supravietuirea in aceasta perioada.
"Avand in vedere caracterul subit al pandemiei, doar 30% dintre companiile respondente au reusit sa puna la punct o strategie de business menita sa le ajute in depasirea crizei. 40% dintre companii considera ca isi vor putea sustine activitatea maxim o luna din surse proprii, iar 35% dintre ele cred ca pot rezista intre 3 si 6 luni in conditiile actuale", arata autorii studiului.
 
Firmele solicita masuri guvernamentale de sprijin
Cei 200 de respondenti, companii cu o cifra de afaceri cumulata de peste 60 de milioane de euro, fac apel la institutiile statului si cer ajutorul acestora pentru a putea depasi criza.
Scutirea impozitelor este considerata o solutie de catre 44% dintre companii, in timp ce 23% cred ca statul ar putea sa le ofere finantare.
"Avand in vedere ca Romanian Business Club este un proiect pe care l-am dezvoltat din dorinta de a oferi un suport tuturor antreprenorilor aflati la inceput de drum, am vazut necesara initierea acestui sondaj. Situatiile neprevazute cu care ne confruntam din pozitia de antreprenori pot fi uneori coplesitoare, dar acum este si contextul COVID 19 care ameninta toate business-urile mici si mijlocii din Romania. Facem un apel la autoritatile competente si speram sa fi inceput deja dezvoltarea unei strategii care sa ajute business-urile sa isi revina dupa aceasta perioada plina de neliniste prin care trecem. Credem ca este necesar ca, atunci cand vom stopa raspandirea acestui virus, moment care speram sa fie cat mai curand, sa avem in continuare o economie stabila", a declarat Vlad Mihalachioiu, fondatorul Bucharest Business Club, parte a retelei RBC.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19C4E FORUMACADTeraSteelALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere