Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ALUKÖNIGSTAHL va deschide un nou showroom in Cluj-Napoca, in 2024
ALUKÖNIGSTAHL va deschide un nou showroom in Cluj-Napoca, in 2024
Producatori & Furnizori Publicat de Ovidiu Stefanescu 17 Nov 2023 06:20
Lipsa proiectelor mari de birouri a fost o caracteristica a constructiilor imobiliare si in 2023, potrivit Adrianei Serban, Marketing Manager, Alukönigstahl Romania, dar exista in continuare proiecte de dimensiune medie. "In ultima perioada, am livrat sisteme arhitecturale pentru cladiri precum Arghezi Office, AFI Loft, IT Perspective, sediul Bosch din Cluj sau sediul Hamilton Timisoara, precum si alte cladiri cu functiune mixta, office + rezidential. Pentru ca designul cladirilor de birouri iese in evidenta prin fatadele vitrate, solutiile cele mai utilizate au fost cele de perete cortina clasic (stick) Schüco FWS 50 si FWS 50 SG. Eficienta energetica este un criteriu important si pentru aceste cladiri si de aceea a crescut ponderea sistemelor de tamplarie cu izolare termica performanta, seriile Schüco AWS 70.HI si AWS 75.HI+ fiind tot mai solicitate. In plus, solutiile de umbrire s-au bucurat de o cerere mare, acestea avand, la randul lor, un aport important in ecuatia de eficienta energetica a cladirii", a declarat Adriana Serban.
In 2023, cifra de afaceri a Alukönigstahl Romania si-a mentinut evolutia inregistrata in 2022, reprezentanta companiei estimand pastrarea acestui trend pana la finele anului in curs. "Pentru anul viitor suntem optimisti. Suntem deja implicati in mai multe proiecte, aflate in diverse stadii. Daca vor fi lansate sau nu vom vedea, acest lucru nu mai depinde de noi", a precizat Adriana Serban.
In 2024, Alukönigstahl Romania are in plan reamenajarea showroomului din Bucuresti si deschiderea unui showroom nou la sediul din Cluj-Napoca.
"Produsele noastre arhitecturale sunt foarte versatile, se pot aplica in toate domeniile, de la cladiri rezidentiale mici la turnuri de birouri. O solutie specifica cladirilor comerciale inalte este peretele cortina de tip «untized» (modular). Anul acesta au fost prezentat la targul international BAU 2023, de la München, sistemul Schüco AF USC 80. Exista mai multe variante constructive, care permit integrarea de elemente fotovoltaice sau elemente cu plante verzi, solutii care au rol important si pentru reducerea amprentei de carbon a anvelopei cladirii. Trebuie mentionat faptul ca partenerul nostru Schüco este printre primii producatori de sisteme din aluminiu care a obtinut certificari Cradle2Cradle pentru produsele sale. In acest moment, sunt 76 de sisteme Schüco care detin acest certificat. Toate gamele de elemente - ferestre, usi, usi glisante si pereti cortina - se regasesc in lista certificarilor C2C", a adaugat Adriana Serban.
Referitor la sustenabilitate, reprezentanta Alukönigstahl Romania reaminteste faptul ca, in cadrul campaniei Carbon Control, lansate anul acesta, compania va pune la dispozitia partenerilor un instrument simplu - inclus in softul SchüCal - pentru determinarea amprentei de carbon a anvelopei unei cladiri, in functie de profilele folosite (uzuale, Low Carbon Aluminium sau Ultra Low Aluminium) si de solutia constructiva pentru care s-a optat.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
rigips
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
MAKITA
CDS
noark
leviatan
concelex
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
viarom
siniat
Acvatot 2019
ness project
EDIT-Structural
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander