Agenda Constructiilor
Joi, 30 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BRIKSTON si Siceram fuzioneaza si vor functiona ca Brikston Construction Solutions
BRIKSTON si Siceram fuzioneaza si vor functiona ca Brikston Construction Solutions
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 21 Dec 2020 14:21
Unul dintre cei mai mari competitori de pe piata materialelor de constructii, Leier, anunta fuziunea celor doua companii cu profil ceramic din portofoliul sau: Brikston Construction Solutions SA si Siceram SA, incepand cu 1 ianuarie 2021. Decizia intareste planurile de dezvoltare strategica ale grupului in Romania. Mai mult, CEO-ul companiei, Thomas Ebner, si-a anuntat interesul pentru viitoare investitii sau achizitii la nivel national. Odata cu finalizarea fuziunii, activitatile celor doua companii vor continua sub entitatea Brikston Construction Solutions, cu doua puncte de lucru, coordonate de cei doi Directori Generali, Adrian Minzat la Iasi si Mihaela Hadiner la Sighisoara. 
"Aceasta fuziune marcheaza o etapa importanta in dezvoltarea afacerilor Leier in Romania, grupul devenind unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din tara. Fuziunea demonstreaza capacitatea noastra de a face investitii de succes si de a dezvolta fiecare punct de lucru, integrandu-l in grupul Leier. Credem cu tarie in potentialul pe care piata romaneasca il are si, tocmai de aceea, ne indreptam atentia catre fiecare punct de lucru al nostru si implicit catre piata pe care acesta il deserveste, pentru a oferi clientilor cele mai bune solutii pentru constructiile lor", a declarat Thomas Ebner, CEO Leier Romania.
Grupul preconizeaza pentru business-urile din industria ceramica rezultate financiare pozitive in anul 2020. Fabrica de la Iasi estimeaza o usoara crestere a cererii pentru zidarie ceramica, fiind una dintre cele mai profitabile si productive companii la nivel national. Si fabrica de la Sighisoara a inregistrat in 2020 o crestere a cererii pentru gama de caramizi, precum si pentru tigla ceramica, un produs fabricat intr-o sectie moderna de productie. 
"Leier Brikston deserveste piata de zidarie romaneasca si pe cea din Republica Moldova, produsele noastre fiind prezente in intreaga retea DIY de la nivel national. Procesul de fuziune dintre cele doua fabrici ale grupului Leier este o etapa de dezvoltare ce ne permite unificarea politicilor si largirea portofoliului atat de produse ceramice, cat si de produse prefabricate din beton", a declarat Adrian Minzat, directorul general al Leier Brikston.
"Fuziunea dintre Siceram si Brikston fundamenteaza prezenta noastra de la nivel national si vine ca un raspuns firesc si strategic la planurile de dezvoltare regionala ale grupului. In plus, aceasta noua etapa reprezinta pentru noi un proces de accelerare a capabilitatilor si o oportunitate de dezvoltare a portofoliului" a declarat Mihaela Haidiner,
director general la Leier Siceram.
Grupul austriac Leier a preluat, in 2018, Brikston Construction Solutions SA din Iasi, unul dintre cei mai importanti jucatori ai pietei de zidarie ceramica de la nivel national. In 2020, prin preluarea Siceram SA Sighisoara - singura fabrica de tigla ceramica din Romania, Leier a realizat a doua achizitie importanta pe aceasta piata. Investitiile intensive realizate in cele doua fabrici s-au materializat prin dotarea sectiilor de productie, imbunatatirea conditiilor de munca pentru angajati si dezvoltarea portofoliilor de produse. Pe langa cele doua fabrici cu profil ceramic, Leier mai detine in Romania alte trei puncte de lucru, in Alba, Cluj si Arad, in care sunt realizate materiale prefabricate de beton. 
Portofoliul Grupului Leier ofera in prezent urmatoarele produse: materiale ceramice pentru zidarie sub brandul Leier | Brikston si Leier | Termobloc, invelitori ceramice sub brandul Leier | Terra Rosa, precum si cosuri de fum sau elemente prefabricate din beton sub brandul Leier.
 
TERAPLASTman and machineVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
theda mar
BMI_Icopal
viarom
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
FRONTALE
leviatan
strabag nivel 1
CELCO 2020
CDS
Acvatot 2019
MAKITA
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023