Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CEMACON creste cu 40% in noul context de piata, pe baza imbunatatirii consumului
CEMACON creste cu 40% in noul context de piata, pe baza imbunatatirii consumului
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 16 Nov 2021 10:38
CEMACON se mentine pe un trend ascendent in ceea ce priveste rezultatele financiare, obtinand in trimestrul al III-lea al anului 2021 o crestere cu 40% a cifrei de afaceri, comparativ cu perioade similare din anii precedenti.
Atat dinamica pietei care a fost favorabila consumului, cat si deciziile strategice de management pentru anul in curs au generat o serie de rezultate peste cele prognozate pentru companie: la 30 Septembrie 2021, compania CEMACON inregistreaza un profit operational de 54,460,528 lei si un profit net de 42,634,838 lei.
Preturile crescute la materii prime si energie, precum si cheltuielile variabile la nivel logistic au pus presiune pe intregul sector de productie din piata constructiilor, generand cresteri de preturi la toti jucatorii importanti.
“Abordam fiecare decizie strategica folosind principiile din sah: suntem cu doua-trei miscari inaintea pietei si a factorilor externi care ne pot conditiona, dar avem si un fler al celor care-si cunosc in profunzime business-ul, iar asta ne permite sa luam decizii rapide, in momente cheie.
Da, avem un profit net de 42 milioane lei la final de T3, dar mai important pentru noi la aceasta ora este ca am finalizat investitii care vor avea un impact pozitiv in activitatea noastra pe termen lung. Centrala de co-regenerare pe care am instalat-o in acest an, beneficiind de co-finantare nerambursabila FEDR, prin Programul Operational Infrastructura Mare, ne asigura pana la 64% din energia electrica consumata, compania noastra achizitionand doar diferenta de 36% din totalul de consum intern.
Capitalizarea de acum este parte a strategiei pe termen lung, prin care vom continua proiectele de investitii in cresterea capacitatii si eficientei de productie, precum si in dezvoltarea expertizei si a gradului de retentie a angajatilor in companie”, a precizat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon SA.
Variatia stocurilor inregistreaza valori mai mici fata de perioada precedenta, ca urmare a decalajului dintre cantitatile produse si cele vandute in trimestrul al III-lea 2021 si al contextului de piata favorabil. Sumele aferente altor castiguri si pierderi evidentiaza anularea provizioanelor constituite in anul precedent. Astfel, la finalul perioadei incheiate la 30 Septembrie 2021, activele nete ale companiei inregistreaza o crestere cu 18% fata de finalul anului 2020, depasind suma de 223 milioane lei. Pentru raportul complet, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
CDS
quadratum
ness project
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
siniat
Acvatot 2019
theda mar
noark
viarom
EDIT-Structural
leviatan
concelex
SSAB
SIGM
strabag nivel 1
BogArt
rigips
Ubitech
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander