Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - EMENATWORK: Circa 25 milioane de euro pe piata vanzarilor online de materiale
EMENATWORK: Circa 25 milioane de euro pe piata vanzarilor online de materiale
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 22 Oct 2015 14:00

Piata online de constructii atinge un nivel anual de sub 1% din totalul sectorului materialelor de constructii, situandu-se la un nivel anual de circa 25 milioane de euro, potrivit estimarilor lui Oliviu Vasilescu, directorul eMenatwork.ro, divizia de vanzari online a grupului Menatwork. Pe aceasta piata sunt prezenti cateva zeci de competitori. Cresterea anuala a acestei piete nu este spectaculoasa, dar se observa o tendinta de dezvoltare pe principiul «incet dar sigur». Sectorul se consolideaza si se maturizeaza datorita competitorilor care au peste cinci ani de activitate, dar si a numelor mari care au intrat recent in domeniu, in special retelele de bricolaj", a declarat managerul eMenatwork.ro. Divizia este specializata in comertul online de materiale de constructii si solutii pentru amenajari, fiind activa din anul 2010 si avand 10 angajati.

In ultimele 12 luni, in dezvoltarea platformei eMenatwork.ro s-au investit 200.000 de euro, o parte a finantarii provenind din fonduri europene. Suma respectiva se adauga la cei 300.000 de euro care au fost investiti in dezvoltare in ultimii ani, pentru consolidarea relatiei cu cei peste 10.000 de clienti. "Suntem de cinci ani pe piata, iar lucrurile functioneaza asa cum am preconizat. Am inregistrat cresteri anuale ale afacerii, care s-au situat in grafic, iar pentru sfarsitul anului 2015 ne asteptam la o cifra de afaceri de peste un milion de euro", a precizat Oliviu Vasilescu.

Potrivit managerului, activitatea de online din zona de constructii este oarecum atipica, diferita de comertul online clasic. "Clientii au nevoie de consiliere la achizitie, iar pentru a inchide o vanzare este nevoie de mult mai multi pasi decat la achizitia online a unui TV, de exemplu. Colegii nostri care preiau clientii au o experienta tehnica de ani de zile in constructii si in cadrul grupului Menatwork, in cazuri complexe fiind nevoie de deplasarea acestora la locul constructiei pentru a definitiva o oferta corecta, conform nevoilor reale ale celor care comanda online. Asumandu-ne si acest serviciu de consiliere, rata noastra de retur ajunge sa fie aproape 0", explica Oliviu Vasilescu.

Circa 35% dintre clienti intra pe eMenatwork.ro de pe echipamente mobile.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
MAKITA
top 500
noark
top 500
CONCEPT STRUCTURE
rigips
viarom
ERBASU CONSTRUCT
top 500
leviatan
Ubitech
FRONTALE
strabag nivel 1
concelex
theda mar
quadratum
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu