Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ETEX: Exercitiu pentru siguranta coordonat de ISU, la fabrica de la Aghiresu
ETEX: Exercitiu pentru siguranta coordonat de ISU, la fabrica de la Aghiresu
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 01 Aug 2022 12:54
Etex Building Performance (Siniat Romania), producator de sisteme de gips-carton, tencuieli si gleturi si parte a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii si pionier in domeniul constructiilor usoare, a gazduit un exercitiu pentru gestionarea unei situatii de urgenta la fabrica sa de la Aghiresu, judetul Cluj. Simularea a avut loc intr-unul dintre depozitele fabricii de ipsosuri, gleturi si tencuieli pe baza de ipsos unde pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj au fost chemati sa intervina dupa prabusirea unei constructii si au simulat actiuni de cautare-salvare si descarcerare. Exercitiul a fost desfasurat in vederea verificarii capacitatii de interventie in cazul unei situatii de urgenta si confirma angajamentul Etex Building Performance de a sprijini siguranta comunitatilor locale si autoritatile in exercitarea misiunilor pentru siguranta populatiei.
“Suntem in stransa colaborare cu autoritatile si sprijinim orice initiativa care imbunatateste timpii de raspuns in situatii de urgenta. Ne-am aratat deschisi ca simularea sa aiba loc la unul din depozitele noastre de la Aghiresu” a spus Cristian Moldovan, Director Industrial Etex Building Performance.
“La exercitiu au participat Detasamentele 1 Cluj-Napoca si Huedin, cu un total de trei autospeciale cu apa si spuma, o autospeciala cu modul de descarcerare, o autoscara si doua echipaje SMURD. Aceste exercitii ne ajuta sa verificam timpul de raspuns, dar si sa cunoastem in detaliu locurile unde isi desfasoara activitatea operatorii economici din judet“ a spus purtatorul de cuvant al ISU Cluj, locotenent-colonel Andrei Biris.
Materialele de constructie pot reduce considerabil riscul de expunere in cazul unui incendiu. Fabricate din ipsos, 99% din produsele comercializate de Etex Building Performance sub brandul Siniat sunt produse incombustibile. Ipsosul contribuie semnificativ la limitarea propagarii incendiilor pentru ca elibereaza molecule de apa in momentul expunerii la temperaturi de peste 150 de grade Celsius. Sistemele de gips-carton Siniat ofera protectie la foc pana la 180 de minute, timp esential pentru evacuarea persoanelor, bunurilor si interventia echipajelor de pompieri. Produsele pe baza de ipsos Siniat sunt fabricate in Romania la fabricile din Aghiresu si Turceni. Gama Siniat este completata de brandul Promat cu produse si sisteme de inalta performanta ( etansari la trecerile de cabluri si tevi, tubulaturi de ventilatie si desfumare, protectii ale structurilor metalice, protectii la foc pentru tuneluri ) rezistente la foc pana la 240 de minute.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
FRONTALE
grundfos
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
CDS
noark
rigips
viarom
leviatan
MAKITA
theda mar
Acvatot 2019
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu