Agenda Constructiilor
Luni, 19 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - HOLCIM: Prima gama de betoane verzi din industrie si un nou model de afaceri
HOLCIM: Prima gama de betoane verzi din industrie si un nou model de afaceri
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 16 Mar 2021 11:56
In premiera pentru industria materialelor de constructii din Romania, Holcim Romania, cel mai mare producator local, lanseaza ECOPact - prima gama de betoane verzi din industrie, cu emisii de CO2 reduse cu peste 30%, creata pentru a accelera tranzitia catre constructiile sustenabile. Totodata, compania se repozitioneaza si dezvolta un nou model de afaceri, intitulat ECONCEPT.
Noul model de business are la baza o oferta inovatoare din punct de vedere al impactului climatic, care include trei directii complementare: ECO Solutii (produse si solutii verzi, cu amprenta scazuta de CO2), ECO Servicii (consultanta si instrumente pentru constructia de proiecte sustenabile) si ECO Scor (evaluare si certificare a performantelor climatice a produselor din portofoliu).
Noua gama de betoane verzi are un spectru larg de utilizare, de la constructii civile rezidentiale si non-rezidentiale, constructii industriale si hidrotehnice, constructii speciale industriale si pana la constructii speciale pentru transporturi pe apa si structuri marine. Prin intermediul noii game de betoane de inalta performanta, Holcim Romania contribuie activ la reducerea amprentei de CO2 a oricarei constructii.
In acelasi timp, Holcim marcheaza noi standarde privind produsele sale, prin lansarea unor noi servicii de specialitate in domeniul constructiilor verzi si prin sisteme de evaluare si comparare transparenta a alternativelor din portofoliul sau, si anume:
- Servicii de consultanta ECO, care faciliteaza tranzitia catre constructiile sustenabile si sustin reducerea emisiilor de CO2 si economia circular;
- Timbrul ECO - sistem de evaluare si transparenta introdus de Grupul LafargeHolcim. Acesta indica amprenta de CO2 a produselor Holcim, precum si continutul de material reciclat, fiind folosit numai pentru produsele cu performante climatice superioare (emisii CO2 reduse cu minimum 30% si/sau minimum 20% continut de material reciclat);
- Eticheta Verde - sistem de auto-evaluare transparenta a performantelor climatice a produselor Holcim fabricate in Romania, care indica procentul cu care sunt reduse emisiile de CO2 fata de valoarea de referinta la nivel UE.
“Deschidem noi orizonturi pentru business-ul Holcim in Romania, dar si pentru industria materialelor de constructii. Acest nou model de afaceri este rezultatul eforturilor noastre de peste 20 de ani in directia sustenabilitatii, timp in care am investit in tehnologii de ultima generatie, in cercetare si inovare, aspecte care au dus la modernizarea fluxului de productie si, respectiv, la imbunatatirea gamei de solutii si produse. Totodata, prin ECONCEPT, ne asumam rolul pe care il avem in combaterea schimbarilor climatice si conducem tranzitia catre constructii sustenabile in Romania, avand alaturi sprijinul partenerilor din zona de proiectare si din sfera academica. Demonstram, astfel, inca o data, ca suntem un partener de incredere pentru cei care au nevoie de solutii performante pentru constructii prietenoase cu mediul. Sunt mandru de echipa mea si sunt sigur ca impreuna vom reusi sa construim in Romania un viitor sustenabil pentru oameni si planeta”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim Romania & Market Head Moldova.
Odata cu noul model de afaceri, compania si-a stabilit noi obiective in ceea ce priveste sustenabilitatea, in concordanta cu angajamentul “Net Zero”, la care Grupul LafargeHolcim a aderat, anul trecut, la nivel global. Acesta din urma are ca scop atingerea neutralitatii din perspectiva emisiilor de CO2 pana in 2050.
La nivel local, noile obiective de sustenabilitate au la baza trei piloni de actiune: reducerea de CO2, recuperarea printr-o economie circulara si inovarea la nivel de solutii si produse. Actiunile companiei se concretizeaza prin scaderea constanta a amprentei de CO2 a produselor, inlocuirea treptata a combustibililor fosili cu alte resurse reciclabile, precum si prin dezvoltarea si digitalizarea continua a produselor si solutiilor Holcim.
Sub deviza “Construim pentru oameni si planeta”, Holcim Romania isi propune sa reinventeze modul in care se construieste, cu responsabilitate fata de mediu si respect pentru generatiile viitoare. Prin noul model de colaborare eco si prin portofoliul de “materiale pentru viata”, compania contribuie activ la accelerarea constructiilor, la protejarea planetei si implicit la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021ALLBIMAUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
hidroplasto
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
hilti
strabag nivel 1
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere