Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - HOLCIM va dezvolta un parc fotovoltaic pentru alimentarea fabricii de la Alesd
HOLCIM va dezvolta un parc fotovoltaic pentru alimentarea fabricii de la Alesd
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 18 Nov 2022 12:32
Holcim Romania dezvolta, incepand cu data de 1 Septembrie 2022, un parc fotovoltaic cu panouri bi-faciale, „Cea mai buna tehnologie disponibila”, in cadrul proiectului „Photoelectric power plant with an installed capacity of 0.99 MWp in the HOLCIM ALESD location” (fabrica de ciment din Alesd, Bihor), proiect cu numarul 2021/327429, co-finantat in cadrul „Programului pentru energie in Romania”, prin Innovation Norway in calitate de operator de program.
Obiectivul proiectului consta in implementarea unei centrale fotovoltaice cu o putere de aproximativ 0.999 MW in cadrul fabricii de ciment Holcim din localitatea Alesd, judetul Bihor, cu scopul producerii de energie electrica din surse regenerabile, reducand astfel necesarul de energie electrica din surse conventionale.
 
Principalele rezultate vizate de proiect fac referire la:
- un sistem fotovoltaic cu o putere totala instalata de 0.999 MWe;
- reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 383 tone CO2/an;
- energie produsa din surse regenerabile, cantitate medie anuala de 1.254 MWh;
„Inovatia este esentiala pentru atingerea obiectivelor noastre Net Zero emisii de carbon. Inca de la inceputul activitatii Holcim in Romania, in urma cu 25 de ani, tehnologizarea si sustenabilitatea proceselor de productie au stat la baza intregii dezvoltari. Ne aflam in punctul in care este nevoie de solutii pentru constructii sustenabile si durabile, care sa raspunda cerintelor de reglementare, asteptarilor sociale si care sa protejeze mediul inconjurator. Iar una dintre solutii este sa reducem consumul de energie si de materii prime si sa folosim resurse regenerabile de energie si resurse alternative de materii prime si combustibili, in acord cu principiile economiei circulare. In acest context, vom continua sa ne imbunatatim, sa multiplicam bunele practici, sa inovam si sa ne transformam pe masura ce se dezvolta noi tehnologii si devin accesibile”, a declarat Bogdan Dobre (foto), CEO Holcim Romania & Market Head Moldova.
Valoarea asistentei financiare nerambursabile este de 357.400 de euro, iar proiectul este derulat in parteneriat cu International Development Norway AS (IDN) Norway – o organizatie norvegiana cu peste 20 ani de experienta in proiecte internationale pentru dezvoltarea de bune practici in domeniul eco-business.
Punctele de lucru Holcim au fost optimizate prin instalarea celor mai performante tehnologii disponibile la nivel european pentru reducerea emisiilor de CO2. De altfel, fabrica de ciment Holcim din Alesd detine deja de mai multi ani si o instalatie pentru recuperarea energiei termice reziduale si transformare a energiei recuperate in energie electrica, produsa fara consum de combustibil si fara emisii suplimentare fata de procesul normal de productie.
„Ca urmare a unui amplu program de modernizare si implementare a celor mai bune tehnologii disponibile, detinem astazi echipamente de productie mai eficiente cu peste 25% din punct de vedere energetic, am redus cu peste 25% emisiile de gaze cu efect de sera si cu peste 90% emisiile de praf, in decurs de 25 de ani. Reducerea amprentei de carbon si atingerea dezideratului Europei de Net Zero emisii de carbon pana in 2050 este posibila numai prin operatiuni verzi, prin decarbonizarea modului de a construi, prin realizarea de constructii circulare, in care cream nou din vechi si prin aplicarea principiilor sustenabilitatii in tot ce facem cu totii”, sustine Edmund Piess - Director Sustenabilitate, Holcim Romania.
Pentru a contribui la atingerea acestui deziderat, Holcim Romania, prin strategia locala de sustenabilitate, sustine angajamentul asumat la nivel de Grup de a deveni o companie cu NET ZERO emisii CO2 pana in 2050 si de a conduce tranzitia catre constructii cu emisii scazute de carbon.
„Programul pentru Energie in Romania” este un program al carui obiectiv este de creare de „energie cu mai putine emisii de carbon si siguranta sporita a furnizarii de energie”. Programul face parte din granturile SEE si Norvegiene 2014-2021. Granturile SEE si Norvegiene au ca obiectiv reducerea disparitatilor economice si sociale din Spatiul Economic European (SEE) si consolidarea relatiilor bilaterale intre statele donatoare (Norvegia, Islanda si Liechtenstein) si statele beneficiare.
Proiect finantat cu sprijinul granturilor acordate prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, in cadrul „Programului pentru energie in Romania".
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
CDS
leviatan
concelex
quadratum
konsent
siniat
Acvatot 2019
MAKITA
Ubitech
rigips
viarom
EDIT-Structural
strabag nivel 1
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander