Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - HTI s-a orientat spre proiecte industriale, in lipsa celor de infrastructura
HTI s-a orientat spre proiecte industriale, in lipsa celor de infrastructura
Producatori & Furnizori Publicat de Simona Ene 16 Mar 2018 07:19
HTI International Romania, subsidiara locala a grupului german GC-HTI, activeaza pe piata interna din anul 2007, in calitate de distribuitor de solutii constructive destinate lucrarilor de infrastructura rutiera, edilitara si industriala. Un obiectiv important al managementului companiei in acest an este reprezentat de cresterea cifrei de afaceri, care sa permita investitii ulterioare in capitalul uman, diversificarea domeniilor de activitate si dezvoltarea de noi departamente. Misiunea firmei este de a crea un colectiv de profesionisti implicati si dornici sa se alature echipei de management in a depasi orice obstacol pentru atingerea obiectivelor de vanzari. Interviu cu Daniel Mustocea, director general HTI International Romania, cu o experienta de 20 de ani in domeniul constructiilor. 
- Cum a evoluat piata specifica in anul 2017 si care sunt previziunile pentru intervalul 2018 - 2020?
- Nu cred ca putem vorbi despre o evolutie a pietei de tubulatura in 2017 - si ma refer in principal la proiectele de infrastructura, apa potabila si uzata. Avand in vedere noua serie de proiecte finantate din fonduri europene din perioada 2014-2020 - iar acum suntem in 2018 si nu s-au intamplat foarte multe - subiectul este in atentia tuturor. Vorbim despre 44 de proiecte de infrastructura /apa uzata in valoare de 6 miliarde euro si 22 de proiecte fazate orientate spre apa si canalizare regionala. Din pacate, desi ar trebui sa avem experienta gestionarii fondurilor anterioare, derularea fondurilor prezente este mult mai greoaie. Ca toti cei implicati in acest domeniu, imi doresc ca incepand din acest an ritmul sa se accelereze, deoarece sunt extrem de multe proiecte de a caror finalizare avem nevoie.
- La ce nivel valoric s-a situat piata anul trecut si unde va ajunge in 2018?
Analizand valorile de dupa anul 2015 si in urma discutiilor cu diversi producatori din domeniu, piata de profil s-a injumatatit in 2016, iar in 2017 s-au inregistrat cresteri moderate, datorate in principal investitiilor private. In 2018 ne asteptam sa se redeschida piata prin lansarea - desi timida - a proiectelor cu finantare europeana, asadar putem asista la o crestere de 30%-35% fata de anul anterior.
- Ce tipuri de sisteme din portofoliul companiei au fost cel mai bine vandute anul trecut?
- Cel mai bine vandute solutii HTI au avut ca aplicatii industria, respectiv sistemul Mapres-Geberit si produsele din gama Victaulic, aplicabile si in industria portuara. Din punct de vedere cantitativ, putem vorbi despre o piata a tevilor de plastic, PE (polietilena) pentru apa potabila si PVC, cu aplicatii in retelele de apa uzata. Avand in vedere lansarea catorva proiecte de infrastructura ,respectiv pregatirea licitatiilor, cererile s-au diversificat, incluzand atat robineti si fitinguri, cat si materiale diverse, respectiv otel, fonta, polietilena multistrat, GRP, ceramica etc.
- Precizati nivelul cifrei de afaceri inregistrate de companie in 2017 si estimati evolutia acesteia in 2018.
- Fata de 2016, in anul trecut am inregistrat o crestere de aproximativ 15%, care s-a datorat implicarii noastre in proiecte private. Pentru 2018, luand in considerare inceperea lucrarilor in cateva zone din tara, ne asteptam la o majorare cu maximum 30%, ceea ce presupune atingerea cifrei de afaceri din 2013. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
concelex
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
theda mar
BogArt
SIGM
CDS
quadratum
Ubitech
EDIT-Structural
noark
konsent
ERBASU CONSTRUCT
siniat
leviatan
ness project
viarom
Acvatot 2019
Arduro
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander