Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - KRONOSPAN: Crestere de 10% a cifrei de afaceri pentru 2011
KRONOSPAN: Crestere de 10% a cifrei de afaceri pentru 2011
Producatori & Furnizori Publicat de Simona Ene 02 Nov 2011 10:18
Oana Bodea (34 de ani)
Functia/Firma: director de PR/marketing, Kronospan Romania;
Experienta profesionala: 3 ani in domeniul industriei de prelucrare a  lemnului.
 
Subsidiara autohtona a grupului Kronospan (Austria), cu sediul in municipiul Brasov, are in vedere realizarea unei noi investitii pe plan autohton, pentru anul 2012. Proiectul de dezvoltare presupune constructia unei noi unitati de productie - care va deveni a treia fabrica detinuta de societate in tara noastra - unde va fi prelucrata materia lemnoasa, in vederea obtinerii cherestelei. Totodata, societatea vizeaza implementarea unei strategii ce va genera majorarea capacitatii liniei de productie a placilor din aschii orientate (oriented strand board - OSB), a fabricii pe care o detine in municipiul Brasov.
 
Prezentati evolutia segmentului specific in perioada urmatoare.
In ultimii ani, atat constructorii cat si antreprenorii si arhitectii au inteles potentialul deosebit al placilor OSB si posibilitatile lor variate de utilizare. In pofida faptului ca piata de panouri OSB din Romania a cunoscut o evolutie semnificativa in ultimii ani, din punct de vedere al consumului, comenzile autohtone de placi din lemn sunt inca departe de a atinge valorile din Europa Occidentala sau din Statele Unite ale Americii si Canada. Suntem de parere, insa, ca trendul din Romania va ramane unul ascendent si, probabil, vor fi inregistrate majorari ale consumului de placi OSB pentru constructii pe masura ce clientii vor intelege care sunt avantajele utilizarii acestor solutii. Posibilitatile de utilizare ale placilor OSB sunt foarte variate, pornind de la constructiile clasice, pana la ambalaje si material de constructie pentru lucrari de bricolaj. Acestea pot fi folosite in toate domeniile in care pana acum se utilizau, in mod traditional, elementele de placaj sau cheresteaua. Pe termen mediu ?i lung, pia?a construc?iilor din Romania ramane cea cu potentialul cel mai ridicat din Europa, mai ales ca s-a mentinut, chiar si in perioada recesiunii, la valori apropiate de 10 miliarde euro. Pentru anul 2012, sunt preconizate investitii de anvergura in proiecte de infrastructura, precum si proiecte europene importante, alaturi de cresterea sectorului de constructii rezidentiale.
 
Cum sunt structurate livrarile de placi OSB?
Productia de placi OSB in cadrul unitatii din Brasov este destinata livrarilor pe plan autohton, catre partenerii companiei, dealeri, magazine sau retele de bricolaj cu care am incheiat contracte de colaborare. Astfel, Kronospan livreaza anual aproximativ 100.000 metri cubi de placi din fibre orientate pe piata din Romania, o cantitate similara fiind estimata si pentru 2011. In prezent, capacitatea de productie a fabricii Kronospan din municipiul Brasov depaseste 350.000 metri cubi/an, investitia in aceasta unitate - inaugurata la finele anului 2009 - fiind de 200 milioane de euro.
 
Descrieti impactul noii investitii asupra mediului de afaceri.
Prin proiectele pe care dorim sa le desfasuram in anul 2012,  investitiile totale ale Kronospan in mediul de afaceri din Romania vor depasi 600 milioane de euro. Astfel, societatea noastra va crea inca 300 de locuri de munca directe, ce vor sustine inca 4.000 de locuri de munca indirecte. In ceea ce priveste activitatea Kronospan Romania, din punct de vedere valoric, cifra de afaceri din anul 2010 s-a situat la aproximativ 375 milioane de lei, pentru anul in curs fiind estimata o sporire cu 10% a acesteia, pana la 412,5 milioane de lei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
CONCEPT STRUCTURE
viarom
siniat
strabag nivel 1
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Ubitech
CDS
MAKITA
EDIT-Structural
rigips
leviatan
noark
Acvatot 2019
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander