Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LafargeHolcim isi schimba identitatea in Holcim si reconfirma angajamentul Net-Zero
LafargeHolcim isi schimba identitatea in Holcim si reconfirma angajamentul Net-Zero
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 08 Iul 2021 12:44
Holcim, cel mai mare producator de materiale de constructii de pe piata locala, lanseaza astazi, la nivel global, noua sa identitate si reconfirma angajamentul „Net-Zero”, asumat la nivel international, in toamna anului trecut, prin care urmareste accelerarea tranzitiei catre un viitor neutru din perspectiva emisiilor de CO2.
„Este un moment deosebit de important pentru compania noastra, ce marcheaza transformarea pe care o facem pentru a deveni lideri in furnizarea de solutii de constructii inovatoare si durabile. Lumea este in continua schimbare, populatia creste, iar urbanizarea si schimbarile climatice reprezinta o provocare. Avem un rol important de jucat in accelerarea decarbonizarii si in imbunatatirea calitatii vietii tuturor oamenilor. Noua identitate reprezinta un semnal dat tuturor ca suntem pe deplin implicati in construirea unei lumi mai bune pentru oameni si pentru planeta”, a declarat Jan Janisch, CEO-ul grupului Holcim.
Totodata, grupul Holcim lanseaza o noua pagina de Instagram, @HolcimByDesign, care prezinta modul in care isi aduce aportul la transformarea oraselor si infrastructurii din intreaga lume. Pagina va include interviuri cu arhitecti, constructori si dezvoltatori renumiti, care contribuie la construirea oraselor viitorului.
Grupul Holcim reuneste unele dintre cele mai de succes companii din industria constructiilor, printre care: ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cements, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim si Lafarge. Toate aceste companii isi vor pastra numele si identitatea de brand pe pietele in care activeaza.
Pe plan local, compania ramane fidela noului model de business ECONCEPT, lansat in primavara acestui an. Acest nou model de afaceri are la baza o gama integrata de produse si solutii ECO, prin care compania isi propune sa accelereze tranzitia catre constructiile verzi.
Printre noutatile anuntate ca parte a ECONCEPT se numara: ECOPlanet – cimentul verde, ECOPact – prima gama de betoane verzi din industrie, cu emisii de CO2 reduse cu 30%, Eticheta Verde – primul sistem de auto-evaluare transparenta a performantelor climatice a produselor Holcim fabricate in Romania, ce indica procentul cu care sunt reduse emisiile de CO2 fata de valoarea de referinta la nivel UE.
Odata cu lansarea ECONCEPT, compania si-a setat noi obiective de sustenabilitate, in linie cu angajamentul „Net-Zero”, asumat la nivel global. Aceste obiective au la baza trei piloni de actiune: reducerea de CO2, recuperarea prin economia circulara si inovarea la nivel de solutii si produse ale companiei. Actiunile se concretizeaza prin scaderea constanta a amprentei de CO2 a produselor, inlocuirea treptata a combustibililor fosili cu alte resurse reciclabile, precum si prin dezvoltarea si digitalizarea continua a produselor si solutiilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CDS
quadratum
MAKITA
noark
Ubitech
siniat
EDIT-Structural
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ness project
rigips
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander