Agenda Constructiilor
Marti, 03 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LEIER a inaugurat productia de prefabricate din Iasi, investitie de 25 milioane euro
LEIER a inaugurat productia de prefabricate din Iasi, investitie de 25 milioane euro
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 15 Mai 2023 12:04
Grupul Leier, care a preluat producatorul de blocuri ceramice Brikston Construction Solutions SA, a inaugurat, la finalul saptamanii trecute, o noua linie de prefabricate din beton la Iasi, in urma unei investitii de 25 milioane de euro. In noua fabrica vor fi produse blocuri vibropresate din beton de tipul dale, pavele, borduri si blocuri de beton. In ultimii 5 ani, grupul austriac a investiti peste 60 de milioane de euro in retehnologizarea fostei fabrici de caramizi si construirea noii unitati de productie a prefabricatelor din beton.
"La Iasi, s-au investit aproximativ 25 milioane de euro in infrastructura de logistica, in amenajarea si fatada cladirilor si aproximativ 6 milioane de euro in tehnologie, in echipamentele sectiei de vibropresare", a declarat Adrian Manzat, directorul comercial al Leier Iasi, citat de Radio Iasi.
Dupa modernizarea fluxurilor tehnologice, Fabrica Leier de la Iasi poate produce 1.800 mp de prefabricate in 8 ore. Unitatea asigura peste 60% din necesarul din caramizi si betoane din Republica Moldova, exportand si in Ucraina.
"Am avut bucuria de a participa la inaugurarea noii sectii de prefabricate din beton, singura de acest tip din Iasi, a companiei Leier. Aceasta investitie de circa 25 de milioane de euro are rolul de a consolida locul Leier pe piata producatorilor de materiale de constructii, precum si de a mentine si spori numarul de angajati ieseni cu locuri de munca intr-o firma de top. (…) In contextul actual, cu multe crize, dar si cu un razboi in apropiere, un Iasi puternic din punct de vedere economic va genera si mai multa incredere, si mai multa stabilitate, si mai multa bunastare! Iar prezenta si extinderea Leier la Iasi este o garantie in acest sens!", a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi, prezent la ceremonia de lansare a productiei de prefabricate Leier Iasi.
Cu o traditie de peste 50 de ani si mai mult de 220 de angajati in prezent, Leier Iasi este unul dintre principalii jucatori ai pietei romanesti de materiale pentru zidarie si finisaje. In Romania, Grupul Leier mai detine doua fabrici de prefabricate din beton, in la Catcau (judetul Cluj) si Unirea (judetul Alba), precum si unitati de productie a blocurilor ceramice in Iasi (fosta Brikston) si Sighisoara (fosta Siceram).
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiman and machineVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
BALTIC
theda mar
noark
CDS
grundfos
leviatan
viarom
FRONTALE
Acvatot 2019
Ubitech
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica