Agenda Constructiilor
Sambata, 25 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LEIER a inaugurat productia de prefabricate din Iasi, investitie de 25 milioane euro
LEIER a inaugurat productia de prefabricate din Iasi, investitie de 25 milioane euro
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 15 Mai 2023 12:04
Grupul Leier, care a preluat producatorul de blocuri ceramice Brikston Construction Solutions SA, a inaugurat, la finalul saptamanii trecute, o noua linie de prefabricate din beton la Iasi, in urma unei investitii de 25 milioane de euro. In noua fabrica vor fi produse blocuri vibropresate din beton de tipul dale, pavele, borduri si blocuri de beton. In ultimii 5 ani, grupul austriac a investiti peste 60 de milioane de euro in retehnologizarea fostei fabrici de caramizi si construirea noii unitati de productie a prefabricatelor din beton.
"La Iasi, s-au investit aproximativ 25 milioane de euro in infrastructura de logistica, in amenajarea si fatada cladirilor si aproximativ 6 milioane de euro in tehnologie, in echipamentele sectiei de vibropresare", a declarat Adrian Manzat, directorul comercial al Leier Iasi, citat de Radio Iasi.
Dupa modernizarea fluxurilor tehnologice, Fabrica Leier de la Iasi poate produce 1.800 mp de prefabricate in 8 ore. Unitatea asigura peste 60% din necesarul din caramizi si betoane din Republica Moldova, exportand si in Ucraina.
"Am avut bucuria de a participa la inaugurarea noii sectii de prefabricate din beton, singura de acest tip din Iasi, a companiei Leier. Aceasta investitie de circa 25 de milioane de euro are rolul de a consolida locul Leier pe piata producatorilor de materiale de constructii, precum si de a mentine si spori numarul de angajati ieseni cu locuri de munca intr-o firma de top. (…) In contextul actual, cu multe crize, dar si cu un razboi in apropiere, un Iasi puternic din punct de vedere economic va genera si mai multa incredere, si mai multa stabilitate, si mai multa bunastare! Iar prezenta si extinderea Leier la Iasi este o garantie in acest sens!", a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi, prezent la ceremonia de lansare a productiei de prefabricate Leier Iasi.
Cu o traditie de peste 50 de ani si mai mult de 220 de angajati in prezent, Leier Iasi este unul dintre principalii jucatori ai pietei romanesti de materiale pentru zidarie si finisaje. In Romania, Grupul Leier mai detine doua fabrici de prefabricate din beton, in la Catcau (judetul Cluj) si Unirea (judetul Alba), precum si unitati de productie a blocurilor ceramice in Iasi (fosta Brikston) si Sighisoara (fosta Siceram).
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
rigips
CDS
konsent
Ubitech
quadratum
viarom
theda mar
leviatan
noark
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Acvatot 2019
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
ness project
MAKITA
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander