Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 Mai 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - PRO BCA: Cinci companii au fabricat BCA de 80 milioane de euro in 2016
PRO BCA: Cinci companii au fabricat BCA de 80 milioane de euro in 2016
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 29 Iun 2017 09:02
Piata locala a blocurilor de BCA s-a inscris pe un trend crescator in 2016, lucrandu-se la o capacitate optima pe parcursul intregului an, conform datelor Organizatiei Patronale a Producatorilor de BCA din Romania (PRO BCA), entitate ce reuneste principalele companii producatoare de BCA si alte materiale de constructii din Romania, precum Celco, Macon, Elpreco, Somaco Grup Prefabricate si Xella RO. Conform datelor institutiei, firmele afiliate PRO BCA au produs, anul trecut, mai mult de 1,7 milioane de metri cubi de BCA, in valoare de peste 80 de milioane de euro.
"Trendul crescator al cererii de BCA a facut ca in anul 2016 sa se lucreze la capacitate optima, cu perioade de functionare chiar la limita superioara in lunile de vara, cand s-a construit cel mai mult. Aceasta evolutie a pietei de BCA a fost si este posibila si datorita eforturilor PRO BCA de a promova produsul de zidarie BCA ca material inovator si contemporan care asigura solutia constructiilor sustenabile", a declarat Niculae Dusu, presedintele organizatiei patronale si presedintele companiei Celco - Constanta.
Potrivit datelor PRO BCA, cererea pentru blocurile cu grosimi de peste 350 mm, folosite la realizarea peretilor exteriori, a crescut semnificativ, constructorii renuntand la solutiile mai costisitoare, formate din sisteme cu blocuri din BCA mai subtiri si termoizolatie suplimentara.
"Si in anul 2017, pozitionarea blocurilor din BCA ca material inovator este principalul obiectiv al organizatiei noastre. Astfel, vom continua informarea obiectiva a tuturor factorilor de decizie cu privire la utilizarea eficienta a BCA si la corectarea unor prejudecati existente si nefondate", a explicat Niculae Dusu.
 
Noi riscuri in constructii generate de schimbarea cadrului legislativ
In ceea ce priveste cadrul legislativ, organizatia patronala PRO BCA avertizeaza din nou asupra riscurilor pe care le genereaza lipsa predictibilitatii fiscale, a investitiilor in infrastructura, dar si luarea unor decizii fara consultarea patronatelor, care ar fi putut veni cu propuneri si solutii eficiente. De asemenea, si producatorii de BCA reclama lipsa fortei de munca specializate, dar si majorarea salariilor minime. "Majorarea salariului minim brut la 1.450 de lei de la 1 februarie 2017, fara o consultare prealabila bazata pe argumente, nu a fost o veste buna pentru mediul de afaceri. Din punct de vedere al mediului concurential, o majorare de 16% dupa numai noua luni de la cresterea anterioara, de 19%, a salariului minim brut a generat si va genera, in continuare, efecte negative asupra mediului de afaceri, care, in cele din urma, se vor regasi in cresteri de preturi suportate tot de populatie, dar si in concedieri si inchideri de activitati", a mai spus presedintele PRO BCA.
O dificultate in derularea activitatii se mentine in ceea ce priveste neconcordanta intre legislatie si practicile de pe piata, din domeniul managementului deseurilor. "Cu toate ca se discuta de foarte mult timp, atat la Guvern, cat si in Parlamentul Romaniei, inca nu s-a legiferat un sistem pentru colectarea selectiva a deseurilor, iar legea privind recuperarea si reciclarea deseurilor de ambalaje este in discutie de mai bine de 12 luni", a precizat Niculae Dusu.
Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA este membra a Asociatiei Europene a Producatorilor de BCA - EAACA.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTgamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hidroplasto
hilti
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere