Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SAINT-GOBAIN vizeaza o noua crestere a veniturilor operationale, in 2020
SAINT-GOBAIN vizeaza o noua crestere a veniturilor operationale, in 2020
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 04 Mar 2020 06:26
Grupul francez Saint-Gobain, cel mai mare producator de materiale de constructii din lume, a incheiat anul 2019 cu vanzari totale de 42,57 miliarde euro, in crestere cu 1,9% fata de nivelul din 2018. Indicatorul de profitabilitate operationala (EBITDA) s-a majorat, totodata, cu 4,8%, pana la 4,87 miliarde euro, iar profitul net recurent s-a plasat la 1,91 miliarde euro (+10%).
Potrivit datelor companiei, cresterea anuala organica s-a situat la +2,4%, generata de cresterea preturilor (+1,8%), dar si a cantitatilor comercializate (+0,6%).
"Am incheiat o noua perioada cu rezultate foarte bune, in pofida unui context mai putin favorabil in a doua jumatate a anului trecut. Deciziile strategice dau rezultate, concomitent cu pozitionarea foarte buna a companiei pe pietele de renovare si eficienta energetica, dar si in alte segmente cu valoare adaugata. In 2020, intr-un mediu pe care il estimam mai dificil si nesigur, vom continua sa beneficiem de rezultatele initiativei «Transform & Grow» si vizam o crestere similara a veniturilor operationale, cu o incertitudine cu privire la impactul noului coronavirus", a declarat Pierre-AndrĂ© de Chalendar, Presedinte si CEO al grupului Saint-Gobain.
Potrivit raportului anual al companiei, toate sectoarele de activitate au inregistrat rezultate bune in 2019.
Pe segmentul de solutii de inalta performanta (High Performance Solutions - HPS), vanzarile au crescut cu 0,4%, in special datorita majorarilor de preturi. Volumele au scazut usor, afectate de incetinirea activitatii pe pietele industriale. Activitatile care deservesc industria constructiilor au inregistrat o crestere suplimentara, determinata de majorarea cotei de piata, de rezultatele foarte bune ale solutiilor de izolare termica exterioara (ETICS) si de achizitii. Cererea provenita din sectorul de mobilitate a crescut usor (in contextul in care piata auto globala a scazut cu 6%), activitatea din industrie s-a redus, in special in a doua jumatate a anului trecut, iar cererea din industria sanitara si farmaceutica a continuat sa creasca, datorita investitiilor in capacitati aditionale.
 
Vanzari in crestere in Europa de Est
In nordul Europei, vanzarile grupului francez au crescut cu 1,7%, cu o stabilizare in a doua jumatate a anului (+0,2%). Evolutii importante au fost raportate in estul Europei, in tarile nordice si in Germania. O contractie notabila a fost inregistrata in Marea Britanie. Marja operationala medie in regiune s-a majorat semnificativ, la 6,3% (de la 5,6% in 2018). Cresterea a fost alimentata de rezultatele pozitive ale strategiei de achizitie a materiilor prime si energiei, ca parte a accelerarii programului «Transform & Grow» in termeni de optimizare a portofoliului si economii de costuri.
In regiunea Europa de Sud, Orientul Mijlociu si Africa, afacerile Saint-Gobain au crescut, in 2019, cu 3,3% (+2,3% in semestrul al doilea). Activitatile de distributie au continuat sa creasca; afacerile industriale au progresat, de asemenea, avand ca motoare solutiile de eficienta energetica, dar si sistemele pentru fatade (sticla si mortare).
In Franta, Saint-Gobain a avut un an bun, mai ales datorita activitatilor de renovare si in pofida contractiei pietei de constructii noi din semestrul al doilea. Vanzarile de produse eficiente energetic din portofoliul companiei, destinate renovarilor, au crescut puternic, cu o majorare procentuala de doua cifre pentru sistemele de izolatii. Si in Spania au fost raportate rezultate foarte bune, in timp ce vanzarile din Orientul Mijlociu si din Africa au scazut semnificativ, in special in Turcia, pe fondul contextului socio-politic foarte dificil. 
In cele doua Americi, grupul a obtinut o crestere organica de 2,9%, iar in regiunea Asia-Pacific avansul a fost calculat la +4,1%.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKgamma_2021VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
cv water 2021
Acvatot 2019
rigips
hilti
strabag nivel 1
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere