Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SIPEX: Afaceri de 313 milioane lei in 2023 (+7,4%), sustinute de canalul B2B
SIPEX: Afaceri de 313 milioane lei in 2023 (+7,4%), sustinute de canalul B2B
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 18 Mar 2024 13:25
Sipex, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale si finisaje pentru  constructii din Romania, listat la Bursa de Valori Bucuresti in piata AeRO (simbol bursier SPX), cu activitate de 26 de ani pe acest segment, anunta rezultatele financiare preliminare pentru anul 2023. 
Compania a obtinut o cifra de afaceri de 313,4 milioane de lei, o crestere de 7,4% comparativ cu anul 2022. Rezultatele au fost sustinute de avansul vanzarilor in canalul B2B cu 18,7% ca urmare a diversificarii portofoliului de produse si a implicarii in proiecte din infrastructura care au generat volume mai mari. Profitul net obtinut este de 11,1 milioane de lei. 
Irinel Gheorghe, CEO Sipex:
"Anul 2023 a fost un an cu provocari semnificative in contextul economic global si local cu impact asupra sectorului constructiilor. La Sipex ne-am concentrat eforturile pentru cresterea cifrei de afaceri si mentinerea cotei de piata. Prin strategia de vanzari adoptata, am extins numarul de clienti si am crescut volumele de vanzari in canalele B2B si retail. Prin consolidarea segmentului B2B, acesta a ajuns sa reprezinte 40% din cifra noastra de afaceri."
Strategia de dezvoltare a companiei a continuat in directiile asumate si ne-am adaptat la schimbarile din piata. Sipex a extins gama de produse prin parteneriate strategice si a achizitionat un teren pentru o viitoare unitate de productie pentru care analizeaza optiunile de finantare.
 
 
Strategia Sipex este construita in jurul urmatoarelor directii: 
  • diversificarea portofoliului de produse; 
  • dezvoltarea si extinderea punctelor de lucru existente si deschiderea unor centre de distributie noi;
  • ajustarea politicii de personal cu accent pe retentia angajatilor.
Sipex opereaza cu un model de afaceri integrat, organizat in 3 linii de afaceri: vanzare si distributie de materiale si finisaje pentru constructii, prestari servicii (consultanta tehnica) si vanzare de produse finite colorate.
Distributia se realizeaza prin cele trei canale:
  • Retailul traditional - magazine de diferite dimensiuni, cu exceptia celor DIY (Do It Yourself), cu vanzare prin agenti dedicati.
  • Business to business (corporate) - societati de constructii, dezvoltatori, institutii de stat sau private, echipe de meseriasi si persoane fizice care construiesc in regie proprie sau isi renoveaza proprietatile. Din 2019 compania are un canal dedicat acestui segment, www.sipexcomenzi.ro, care are scopul de a simplifica procesul de vanzare catre partenerii existenti si de a reduce costurile operationale, prin oferirea unor facilitati self-service.
  • Magazin online propriu - cu aplicatie de mobil, tableta si laptop. Aplicatia utilizata repartizeaza comenzile catre cele mai apropiate puncte de lucru, astfel incat livrarea sa se faca intr-un timp cat mai scurt.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
viarom
CDS
rigips
EDIT-Structural
theda mar
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Ubitech
MAKITA
concelex
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
ness project
noark
konsent
siniat

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander