Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SYMMETRICA preia o fabrica Somaco si investeste 10 milioane euro in modernizare
SYMMETRICA preia o fabrica Somaco si investeste 10 milioane euro in modernizare
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 25 Oct 2022 11:45
Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton cu opt unitati de productie proprii, a achizitionat fabrica Somaco Holding din Doaga – Marasesti. Aceasta este pozitionata in vecinatatea unitatii de productie pe care Symmetrica deja o detine. Odata cu acest pas, compania se va extinde cu mai multe linii de productie pe o suprafata totala de cca. 300.000 mp.
Achizitia fabricii Somaco Holding va sprijini obiectivele de dezvoltare pe termen mediu si lung ale Symmetrica si va oferi o capacitate suplimentara de productie, transformand hub-ul din Doaga in cea mai mare fabrica a companiei.
“La inceputul anului mentionam ca strategia noastra de extindere vizeaza inclusiv sud-estul tarii, una din zonele cu potential ridicat care raporteaza cresteri importante de la an la an in ceea ce priveste volumele de prefabricate din beton vandute. Achizitia fabricii Somaco Holding din Doaga vine ca un pas firesc in conturarea acestei strategii si marcheaza o etapa importanta pentru Symmetrica in vederea consolidarii pozitiei”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.
Potrivit afirmatiilor sale, pe parcursul anului urmator, investitii in valoare de peste 10 milioane euro vor fi directionate in modernizarea si retehnologizarea unitatii achizitionate si transformarea locatiei din Doaga intr-un hub tehnologic extins pe mai multe linii de productie.
Compania isi va extinde prin aceasta achizitie si aria de activitate, prin productia de stalpi pentru linii electrice aeriene (LEA), completandu-si astfel portofoliul de solutii pentru proiectele de infrastructura electrica.
Noua unitate de productie achizitionata de Symmetrica este amplasata pe un teren de 250.000 mp si dispune de 3 hale de productie si anexe cu o suprafata de 15.000 mp. Odata cu preluarea acesteia, Symmetrica va pastra 30 dintre angajatii companiei Somaco. Acestia se vor alatura echipei de 60 persoane deja aflata in fabrica Symmetrica din vecinatate.
Unitatea companiei din Doaga a fost inaugurata in 2018 si are in functiune trei linii de productie axate pe trei tipuri de produse: pavaje, sisteme canalizare si elemente de zidarie din beton.
 
VideoConfAC-iulman and machinehiltiALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
MAKITA
theda mar
leviatan
Ubitech
CELCO 2020
viarom
BMI_Icopal
Acvatot 2019
leviatan
strabag nivel 1
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023