Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - HUF HAUS a dezvoltat casa viitorului, in parteneriat cu Vaillant
HUF HAUS a dezvoltat casa viitorului, in parteneriat cu Vaillant
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 01 Aug 2017 11:20
Linii clare, ferestre generoase, concept de living in plan deschis si utilizarea celor mai recente tehnologii sunt doar cateva dintre atributele celei mai noi case dezvoltate de Huf Haus in Mannheim, Germania. Locuinta (P+1E) are o suprafata utila de 121,48 mp la parter si 92,73 mp la etaj si produce mai multa energie decat are nevoie pentru a functiona, primind certificarea Platinum de la Societatea Germana pentru Constructii Durabile (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen - DGNB). Pentru ca atinge cele mai stricte standarde de durabilitate pentru o serie de puncte evaluate de catre DGNB, referitoare la ecologie, economie, functionalitate, tehnologie, procese si amplasament, casa a primit cea mai inalta certificare de durabilitate chiar de la directorul societatii, Johannes Kreißig.
"Incepand cu tehnologia de incalzire si continuand cu caracteristicile sale unice, care o transforma in una dintre cele mai «verzi» case din Germania, aceasta va imbunatati, cu siguranta, viata viitorilor sai proprietari", a declarat Georg Huf, Managing Director al Huf Haus, compania germana care a reinventat arhitectura de tip post-and-beam si a combinat-o cu designul modern.
Locuinta este construita pe structura de lemn si utilizeaza un sistem fotovoltaic pentru producerea energiei electrice, precum si cele mai noi tehnologii de incalzire, fiind dezvoltata ca un proiect de cercetare alaturi de Vaillant. Casa este, astfel, incalzita si racita de o pompa de caldura moderna, actionata de energia produsa de sistemul fotovoltaic. In functie de puterea solara, curentul este stocat temporar sau furnizat in retea. Pompa de caldura alimenteaza sistemul de incalzire in pardoseala sau convectoarele din cladire. Aceasta tehnologie este conectata cu un sistem inteligent de ventilatie, care permite reglarea calitatii aerului din fiecare camera (umiditate si temperatura). De asemenea, emisiile nocive, precum cele de CO2, pot fi reduse in mod specific pentru fiecare camera, toate sistemele fiind echipate cu filtre antialergeni, de praf si polen. Toate componentele sunt aproape invizibil integrate in design-ul casei si interactioneaza unele cu altele. Printr-un sistem de gestionare inteligenta a energiei, toate informatiile sunt colectate si prezentate utilizatorului printr-un ecran tactil.
In ultimul trimestru al anului 2016, Huf Haus a inaugurat primele doua case ca model de prezentare si in Romania, denumite ART si modum, in cadrul proiectului rezidential premium Dumbrava Vlasiei, ce va fi dezvoltat de Loreco Investments in Balotesti. In cadrul ansamblului, dezvoltatorul si-a propus sa construiasca 900 de case in urmatorii 15 ani.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
noark
rigips
CDS
strabag nivel 1
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Acvatot 2019
MAKITA
viarom
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander