Agenda Constructiilor
Joi, 02 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - AFI Europe: Certificari Well Health & Safety pentru toate proiectele de birouri
AFI Europe: Certificari Well Health & Safety pentru toate proiectele de birouri
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 03 Mar 2022 15:04
AFI Europe Romania anunta ca intregul portofoliu de birouri din Romania, format din 7 proiecte incadrate in Clasa A - AFI Park 1-5, AFI Tech Park, AFI Victoriei Plaza, AFI Park Floreasca, AFI Lakeview, AFI Park Brasov si AFI Park Timisoara - au primit Certificarea WELL Health-Safety de la The International WELL Building Institute (IWBI). Certificarea WELL Health-Safety este o evaluare bazata pe dovezi concrete si verificata de terti pentru toate cladirile noi si existente. Se concentreaza pe politici operationale, pe protocoale de intretinere, pe implicarea partilor interesate si pe elaborarea planurilor de urgenta pentru mediul post-Covid-19 de azi si din viitor.
"Tendinta de a reveni la birou in randul chiriasilor devine din ce in ce mai clara pe zi ce trece. In calitate de lideri de piata, este responsabilitatea noastra sa oferim tuturor chiriasilor si partenerilor nostri de afaceri standardul cel mai inalt pentru securitate si confort. Prin urmare, avem o preocupare constanta si nu inlaturam niciun efort pentru protejarea mediului de lucru oferit de ansamblurile noastre de birouri. Aceasta certificare obtinuta pentru intregul portofoliu de birouri din Romania este dovada ca actiunile noastre obtin cele mai bune rezultate si suntem capabili sa oferim un mediu de lucru sanatos si sigur tuturor chiriasilor nostri", spune Emma Toma, Head of Office Division, AFI Europe Romania.

Sisteme inovatoare pentru calitatea apei si a aerului
WELL Health - Safety matters a fost creat ca raspuns la pandemia Covid-19 si consta in masuri operationale care pot fi luate pentru a ajuta la atenuarea raspandirii acesteia pe cinci piloni-cheie: proceduri de curatare si igienizare, programe de pregatire pentru situatii de urgenta, implicare si comunicare cu partile interesate, serviciu de sanatate, resurse si managementul calitatii aerului si a apei.
Pentru a sustine acest program, AFI Europe a implementat sistemul de purificare a aerului Global Plasma Solutions (GPS), deoarece este dovedit ca o calitate slaba a aerului ne afecteaza performanta individuala cu pana la 40%. GPS foloseste tehnologia de ionizare bipolara Needlepoint, o metoda patentata care permite purificarea foarte eficienta a aerului. Masura de modernizare a fost introdusa in toate cladirile din Europa apartinand grupului, inclusiv in Romania, si a reprezentat un pionierat, fiind primul sistem modern de purificare a aerului prin ionizare.
 
 
Evaluarea pentru sanatate si siguranta WELL ofera o sursa centralizata si un organism de conducere pentru a valida eforturile depuse de proprietari si operatori. Acesta foloseste informatii extrase de la Grupul de lucru IWBI privind Covid-19, pe langa indrumarile privind raspandirea Covid-19 si a altor infectii respiratorii, indrumari dezvoltate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), centrele globale de control si prevenire a bolilor si agentiile de gestionare a situatiilor de urgenta, precum si asociatii recunoscute care elaboreaza standarde, cum ar fi ASTM International si ASHRAE, si institutii academice si de cercetare de top, precum si principiile de baza deja stabilite de standardul de constructie WELL al IWBI, cadrul principal pentru promovarea sanatatii in cladiri si spatii de tot felul.
"Evaluarea WELL pentru Siguranta Sanatatii obtinuta pentru intregul portofoliu de birouri AFI Europe completeaza certificarile «verzi» deja acordate pentru aceste cladiri si contribuie simultan la obtinerea de date masurabile privind performanta cladirii, sanatatea si siguranta ocupantilor. De asemenea, demonstreaza angajamentul AFI Europe fata de sanatatea si bunastarea oamenilor, oferind atat chiriasilor, cat si personalului de management al cladirii un mediu sigur si sanatos, precum si o experienta deosebit de placuta in spatiile de birouri", adauga Oana Stamatin, Chief Officer ESG CEE & Romania in cadrul Colliers.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTMESENBURGman and machineVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
BALTIC
Ubitech
CELCO 2020
Acvatot 2019
FRONTALE
viarom
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
leviatan
rigips
ERBASU CONSTRUCT
hilti
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023