Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - One United Properties: Rating ESG cu risc scazut, de la Morningstar Sustainalytics
One United Properties: Rating ESG cu risc scazut, de la Morningstar Sustainalytics
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 02 Nov 2023 12:57
Morningstar Sustainalytics, furnizor global de top de analize, cercetare si ratinguri privind ESG, a acordat companiei One United Properties (BVB: ONE) o evaluare a riscului ESG (aspecte legate de mediu, sociale si de guvernanta) de 18,4. Acest scor subliniaza ca, din perspectiva ESG, o investitie in One United Properties prezinta un risc scazut. 
"Obtinerea unei evaluari ESG imbunatatite, care se califica drept risc scazut, a fost unul dintre obiectivele noastre cheie pentru acest an. Suntem incantati ca ne-am tinut de aceasta promisiune fata de investitorii nostri si suntem in mod special mandri de performanta excelenta obtinuta la nivelul tuturor categoriilor de guvernanta corporativa. In plus, dupa publicarea evaluarii Sustainalytics a One United Properties si bazandu-ne pe informatiile disponibile public, suntem mandri sa avem una dintre cele mai bune performante din indicele BET in ceea ce priveste scorul ESG, depasind toate celelalte companii, cu exceptia a doua, ambele din sectorul bancar. Responsabilitatea corporativa si gestionarea riscurilor sunt parte integranta a afacerii noastre, iar aceasta evaluare exceptionala de la Sustainalytics reconfirma devotamentul nostru in a crea valoare pe termen lung, avand in prim-plan consideratiile ESG”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.
Anterior, in evaluarea din septembrie 2022, One United Properties a primit o evaluare a riscului ESG de 20.0, considerata la limita dintre risc scazut si mediu. Conform celui mai recent raport Sustainalytics, intre 2022 si 2023 gestionarea riscului ESG a One United Properties s-a imbunatatit cu 29,4%, evidentiind o evolutie semnificativa in soliditatea programelor, practicilor si politicilor ESG ale companiei.
Ratingul de risc ESG al Sustainalytics foloseste o abordare cuprinzatoare pentru a evalua expunerea unei companii la riscuri specifice sectorului, legate de aspectele de mediu, sociale si de guvernanta (ESG), precum si eficacitatea acesteia in gestionarea acestor riscuri. Utilizand o metodologie multidimensionala care combina conceptele de gestionare si expunere, aceasta abordare ofera o evaluare absoluta a riscului ESG, clasificat pe cinci niveluri: neglijabil (0-10), scazut (10-20), mediu (20-30), ridicat (30-40) si sever (40+).
In procesul de evaluare, Sustainalytics a identificat urmatoarele aspecte drept relevante pentru One United Properties: guvernanta corporativa, integrarea ESG in raportarea financiara, guvernanta produselor, capitalul uman, sanatatea si siguranta la locul de munca, coruptie si mita, emisii, deversari si gestionarea deseurilor, precum si relatiile cu comunitatea.
Compania a obtinut cele mai bune rezultate in categoriile de guvernanta corporativa, coruptie si mita, precum si integrarea ESG, toate cele trei categorii contribuind cel mai mult la expunerea la risc. Prin urmare, cu un scor puternic in gestionarea riscului in aceste trei categorii, One United Properties isi demonstreaza angajamentul pentru gestionarea responsabila a riscului si pentru o guvernanta solida.
Comitetul ESG al Consiliului de Administratie, responsabil pentru definirea strategiei de sustenabilitate a One United Properties, a supravegheat procesul de evaluare ESG. Rezumatul evaluarii de risc a One United Properties este disponibil pe site-ul ONE.
Evaluarea ESG face parte din strategia de sustenabilitate a One United Properties, masurata si raportata incepand cu anul 2020. In cel mai recent Raport de sustenabilitate al companiei pentru anul 2022, au fost introduse noi metrici pentru a spori responsabilitatea fata de partile interesate. Prin urmare, incepand cu anul 2022, One United Properties masoara amprenta sa de CO2, decalajul salarial la nivel de gen si raportul de remuneratie anual, doar pentru a mentiona cateva exemple. Mai mult, compania a introdus, intre 2021 si 2022, mai multe politici noi, inclusiv o politica solida de raportare a neregulilor si o politica cuprinzatoare de remunerare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
strabag nivel 1
EDIT-Structural
siniat
ERBASU CONSTRUCT
noark
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
CDS
concelex
theda mar
MAKITA
viarom
ness project
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander