Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Sustenabilitate - PWC: Rata globala de reducere a emisiilor de carbon a ajuns la 2,5% in 2020
PWC: Rata globala de reducere a emisiilor de carbon a ajuns la 2,5% in 2020
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 21 Oct 2021 10:16
Rata de reducere a emisiilor de carbon la nivel global a ajuns la 2,5% in 2020, in crestere usoara comparativ cu nivelul din 2019, de 2,4%, pe fondul reducerii cererii de energie din primul an marcat de pandemie, arata cel mai recent raport PwC Net Zero Economy Index. Cu toate acestea, statele sunt inca departe de progresul necesar pentru limitarea cresterii temperaturii globale cu cel mult 1,5°C, asa cum a fost convenit prin Acordul de la Paris.
”Cele mai mari 30 de economii la nivel mondial au alocat 4,8 trilioane de dolari, insemnand aproape o treime din totalul sumelor pe care le-au lasat in economie prin stimuli fiscali, anul trecut, pentru a sprijini politicile de mediu, in principal prin masuri de eficienta energetica, cum ar fi solutii de incalzire cu energie verde a locuintelor sau achizitia de vehicule electrice. Astfel de investitii pot oferi un impuls pe termen scurt economiei, oferind in acelasi timp noi locuri de munca, un acces mai larg la energie, crestere economica, dar contribuie si la reducerea emisiilor pe termen lung”, a declarat Dinu Bumbacea, Country Managing Partner, PwC Romania.
Indicele PwC arata ca rata de decarbonare ar trebui sa ajunga la 12,9% anual, de peste cinci ori mai mare decat in 2020, astfel incat emisiile sa scada la jumatate pana in 2030 si sa ajunga la zero pana in 2050. Doar doua state la nivel mondial, Mexic si Indonezia, au inregistrat rate de decarbonare de doua cifre, de 12,4% si, respectiv, 10,6%, ca urmare a restrictiilor economice impuse de pandemie. Aceste rezultate sunt o situatie izolata, mai degraba decat o dovada a unei tendinte pe termen mai lung, avand in vedere ca ambele tari au anuntat in 2021 planuri de investitii in productia de combustibili fosili.
Cererea globala de energie a scazut cu 4,3% in 2020, ducand la o scadere a emisiilor globale totale, insa estimarile arata o crestere cu 4,6% in 2021, condusa de pietele emergente si economiile in curs de dezvoltare.
In timp ce impactul COVID-19 continua sa fie resimtit in intreaga lume, multe tari au ridicat restrictiile ceea ce a dus la o revigorare atat de necesara a activitatii economice, dar si o revenire a emisiilor.
In ultimii zece ani, PwC Net Zero Economy Index a modelat datele privind cresterea economica si emisiile de CO2 legate de energie, in raport cu ratele necesare pentru atingerea obiectivelor Acordului de la Paris. Raportul urmareste modul in care economiile fac progrese in procesul de reducere a dependentei dintre cresterea economica si cea emisiilor de carbon.
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
strabag nivel 1
viarom
theda mar
Ubitech
leviatan
quadratum
noark
CDS
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
EDIT-Structural
rigips
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander