Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - SAINT-GOBAIN sustine si in acest an Saptamana Mondiala a Cladirilor Verzi
SAINT-GOBAIN sustine si in acest an Saptamana Mondiala a Cladirilor Verzi
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 21 Sep 2020 11:57
Saint-Gobain sustine si in acest an Saptamana Mondiala a Cladirilor Verzi, o initiativa a World Green Building Council, ce va avea loc in perioada 21-25 septembrie. Acest parteneriat confirma rolul de promotor al grupului in ceea ce priveste initiativele si actiunile de reducere a impactului sectorului constructiilor asupra mediului.
In acest an, evenimentul se va desfasura sub sloganul #ActOnClimate si va viza trei directii specifice pentru eliminarea emisiilor de carbon incorporat:
  • Comunitatile - cladirile cu emisii nete de carbon egale cu zero contribuie la dezvoltarea unui mediu inconjurator mai sanatos si mai sustenabil, pentru comunitati active si puternice;
  • Planeta - sectorul constructiilor este responsabil de o treime din emisiile de carbon globale. Este vital sa prioritizam chiar de acum constructia de cladiri cu emisii nete de carbon egale cu zero, pentru a ne proteja planeta si generatiile viitoare;
  • Economia - investitia in cladirile cu emisii nete de carbon egale cu zero poate stimula inovatia si lanturile de aprovizionare si poate genera noi locuri de munca
 
Carbonul incorporat reprezinta carbonul generat in timpul procesului de fabricatie, de transport al materialelor si in timpul procesul de constructie sau deconstructie a unei cladiri. Acesta reprezinta 11% din totalul de 39% din emisiile de carbon din sectorul constructiilor. Saint-Gobain se raliaza cauzei de a diminua emisiile de carbon din aceasta industrie, avand o serie de obiective cu impact ridicat: reducerea emisiilor de CO2 cu 20% intre 2010 si 2025 si atingerea un nivel net al emisiilor de dioxid de carbon egal cu zero pana in anul 2050, in conformitate cu scenariile privind limitarea incalzirii globale la 1,5° C.
 
"Dezvoltarea economica durabila, eficienta energetica si protectia mediului inconjurator sunt unele dintre provocarile stringente ale perioadei pe care o traversam. Saint-Gobain lupta la nivel local si global pentru diminuarea si in final eliminarea emisiilor de carbon, implementand de-a lungul timpului o serie de programe si masuri pentru a sprijini acest obiectiv. Dintre acestea, as dori sa amintesc stabilirea unui pret intern al carbonului, unul pentru investitii si unul pentru proiectele de cercetare si dezvoltare, pentru a orienta deciziile de afaceri catre solutii care sa genereze un continut redus de carbon. Tematica acestui an a Saptamanii Mondiale a Cladirilor Verzi vine, deci, sa intareasca demersul nostru. Ne bucuram ca ne putem alatura vocii colective a liderilor industriei constructiilor si ca eliminarea emisiilor de carbon devine un deziderat din ce in ce mai prezent pentru reprezentantii industriei si pentru marii jucatori ai pietei", a declarat Ovidiu Pascutiu, CEO al Grupului Saint-Gobain in Romania.
 
In anul 2018, Grupul Saint-Gobain a fost inclus, alaturi de alte 126 de nume relevante la nivel mondial, pe lista companiilor ce deruleaza actiuni cu impact in domeniul schimbarilor climatice (“Climate Change A List”). Lista a fost stabilita de organizatia mondiala CDP, iar obiectivele sale de mediu pentru 2025 au fost validate prin initiativa „Obiective Bazate pe Stiinta”.
***
Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, a realizat vanzari de 42,6 miliarde euro in 2019, opereaza in 70 de tari si are peste 170.000 de angajati. In Romania, grupul furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips si Weber, cu aproximativ 1.800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 13 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTgamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
cv water 2021
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
rigips
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
AHK 2018
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere