Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - Schneider Electric deschide prima scoală pentru sustenabilitate
Schneider Electric deschide prima scoală pentru sustenabilitate
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 24 Mai 2023 13:50
Schneider Electric a anuntat ca Scoala de Sustenabilitate Schneider Electric este deschisa pentru inscrieri. Cu acces gratuit, platforma digitala ofera o serie de cursuri interactive menite sa sprijine companiile si profesionistii cu cunostintele si abilitatile necesare pentru a-si imbunatati performantele in materie de sustenabilitate.
Lansata pentru prima data la nivel intern, pentru a educa angajatii Schneider Electric in sprijinirea eficienta a ecosistemului de parteneri ai companiei, programul in trei parti este acum disponibil extern, pentru profesionisti si companii de toate dimensiunile, astfel incat sa faca un prim pas catre un viitor mai sustenabil.
Acordul de la Paris din 2015 a declansat o miscare in intreaga economie pentru reducerea sau eliminarea emisiilor de carbon. Un sondaj recent Gartner a constatat ca 87% dintre liderii de business se asteapta ca procentul cheltuielilor pentru sustenabilitate sa creasca in urmatorii doi ani.
Dar, in ciuda acestui angajament tot mai puternic in ceea ce priveste decarbonizarea, decalajul considerabil de cunostinte si competente ramane o bariera in calea progresului. In plus, companiile se bazeaza din ce in ce mai mult pe partenerii cu experienta in domeniul sustenabilitatii pentru a le sprijini in decarbonizarea operatiunilor.
Schneider Electric opereaza ca o companie de impact, plasand sustenabilitatea in centrul business-ului pentru a obtine un impact pozitiv si de durata asupra planetei si societatii. Avand Electricitatea 4.0 in centrul programului, Scoala de Sustenabilitate sustine partenerii in accelerarea actiunilor climatice pe trei piloni de baza: Strategize, Digitize si Decarbonize.
Recunoscand ca majoritatea companiilor mici si mijlocii (IMM-uri) nu au adesea cunostintele si instrumentele necesare pentru a stabili obiective climatice, pentru a masura impactul, cum ar fi emisiile de carbon si pentru a evalua si raporta progresul, platforma cuprinzatoare de training este conceputa pentru a le sprijini in stabilirea strategiilor de decarbonizare. Pe parcursul a trei capitole, aceasta acopera o gama larga de subiecte, de la eficienta energetica si energia regenerabila pana la economia circulara si transportul sustenabil.
Capitolul 1: Intelegerea sustenabilitatii si a riscurilor implicate [inscrierile sunt deschise in prezent]
- In primul capitol, participantii vor afla elementele de baza ale sustenabilitatii, inclusiv stiinta si jargonul din spatele acesteia si de ce este esential pentru companii sa ia in serios factorii de mediu, sociali si de guvernanta (ESG).
Capitolul 2: Descoperiti cum sa implementati masuri sustenabile la nivelul companiei [Lansarea programata in al treilea trimestru al anului 2023]
- Al doilea capitol se concentreaza asupra modului in care IMM-urile pot construi o strategie de decarbonizare, inclusiv informatii despre instrumente usor de implementat care le pot sprijini in decarbonizarea propriilor operatiuni si a clientilor lor.
Capitolul 3: Valorificati abilitatile sustenabile pentru a creste oportunitatile de business [Lansarea programata in primul trimestru al anului 2024]
- Al treilea capitol reia cunostintele cheie si instrumentele invatate pe parcursul programului - de la eficienta energetica la decarbonizare - pentru a sprijini participantii in punerea in practica a teoriei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantALLBIMVideoConfAC-iulhiltiman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BALTIC
leviatan
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
rigips
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
CDS
Ubitech
viarom
MAKITA
leviatan
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023