Agenda Constructiilor
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - BOSCH: Vanzari de scule electrice peste asteptari, in primul semestru al acestui an
BOSCH: Vanzari de scule electrice peste asteptari, in primul semestru al acestui an
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 22 Aug 2022 06:25
In prima jumatate a anului 2022, Divizia de Scule electrice a companiei Robert Bosch SRL a inregistrat cereri peste asteptari pe mai multe game de produse. In segmentul profesional, cresteri de vanzari au fost realizate pe grupele de scule electrice cu acumulator din gama Bosch Professional 18V, iar in cel al sculelor electrice pentru casa si gradina, produsele de ingrijire si amenajare a gradinii au inregistrat cereri mai mari din partea utilizatorilor. De asemenea, a existat un interes crescut pentru accesoriile si aparatele de masura Bosch.
Evolutia foarte buna a diviziei vine dupa un an 2021 in care a inregistrat o crestere puternica, de doua cifre procentuale, pe toate segmentele de produse - scule electrice profesionale, pentru casa si gradina, instrumente de masurare si accesorii.
Interviu cu Ionut Murgu (44 de ani), Country Business Director al Departamentului de Scule Electrice, Robert Bosch SRL si manager cu o experienta profesionala de 23 de ani in industria de produse si echipamente pentru constructii.
 
- Ce evolutie a avut piata de scule electrice si unelte pentru constructii in 2021 si ce perspective sunt pentru perioada 2022-2023?
- In lipsa unor cercetari de piata realizate de catre o organizatie specializata in acest sens, este dificil de estimat valoarea pietei de scule electrice pentru constructii in 2021, precum si evolutia acesteia pana in 2023. Marja de eroare este mare, mai ales in conditiile in care segmentul DIY reprezinta circa 50% din totalul estimat al pietei, iar marcile proprii ale marilor retaileri au o pondere semnificativa din vanzarile acestora. Conform estimarilor noastre, evolutia pietei de scule electrice pentru constructii in anul 2021 a fost una de crestere moderata fata de 2020. In ceea ce priveste evolutia pietei din perspectiva preferintelor utilizatorilor, putem observa o tendinta evidenta de crestere a interesului acestora pentru segmentul sculelor electrice cu acumulator, vizibila atat in categoria produselor profesionale, cat si a celor din categoria DIY. Ne asteptam ca, si in anii urmatori, tot mai multi utilizatori sa opteze pentru aceste tipuri de produse.
 
 
- Care sunt noutatile din portofoliul firmei?
- Noutatile segmentului Bosch Professional din primele luni ale acestui an au fost corelate cu campania noastra de promovare a solutiilor de extractie si aspirare a prafului in timpul diverselor aplicatii cu scule electrice. In acest sens, am desfasurat campanii de constientizare a importantei sanatatii si a unui mediu de lucru curat. Astfel, un produs vedeta al anului 2022 este slefuitorul de pereti GTR 550, un produs foarte apreciat de utilizatori, deoarece usureaza mult procesul de slefuire a peretilor din gips-carton. Produsul este usor de utilizat si asigura o greutate perceputa redusa, fiind dotat cu "UltraFlexible Head", pentru culisare fara efort pe tavane si pereti. Recomandam utilizarea slefuitorului de pereti GTR 550, impreuna cu solutiile de aspirare a prafului din gama Bosch Professional, care impiedica in mod eficient raspandirea in aer a particulelor fine de praf.
In segmentul Bosch Casa si Gradina, noutatile lansate in prima jumatate a anului fac parte din gama de scule electrice cu acumulator de 18V, precum: pistolul pentru vopsit EasySpray 18V-100, pompa UniversalPump 18V, sau masina de gaurit si insurubat EasyDrill 18V-38. Pompa pneumatica cu acumulator UniversalPump 18V este un produs foarte util, care ar trebui sa existe in fiecare casa si care este deja cautat in magazine. UniversalPump 18V este solutia ideala cand ai nevoie de umflarea rapida, cu pana la 30 de litri pe minut, a pneurilor de masina si bicicleta, sau pentru orice articole gonflabile. Acumulatorul pompei face parte din gama "Power for all alliance", adica poate fi utilizat pentru o gama larga de scule, atat Bosch, cat si alte marci.
 
 
- Ce produse noi veti lansa pana la finele anului in curs?
- Ne dorim consolidarea pozitiei de lider pe piata locala de scule electrice, prin lansarea de noi produse si inovatii Bosch disponibile in configuratii flexibile si accesibile utilizatorilor, dezvoltate in functie de necesitatile acestora. Astfel, multe din produsele Bosch lansate pana la finalul anului vor face parte din gama produselor cu acumulatori de 18V. Acestea vor servi in special nevoilor profesionistilor in aplicatiile de lucru cu metalul. Vom veni in intampinarea celor mai exigenti utilizatori cu scule profesionale puternice, ce ofera conectivitate cu smartphone-ul, de la ferastraie circulare (GCM 18V-216 DC), polizoare unghiulare din gama heavy duty (GWS 18V-180 PC) si pana la ciocane rotopercutoare (GBH 187-LI). De asemenea, portofoliul produselor Bosch Casa si Gradina se va extinde prin lansari de noi modele de scule electrice cu acumulator de 36V, precum suflanta AdvancedLeafBlower 36V-750 sau foarfeca de gard viu AdvancedHedgeCut 36V-65-28.
 
 
- Care considerati ca sunt oportunitatile acestei perioade?
- Cea mai mare oportunitate este deschisa de avantajul de a avea in spate un brand puternic, cu traditie, ce a reusit sa transforme de-a lungul timpului utilizatorii cu cele mai inalte asteptari in adevarati fani. Acest lucru ne motiveaza si ne traseaza o misiune ambitioasa: aceea de a-i convinge sa ramana mai departe alaturi de noi, atat in aceasta perioada dificila din punct de vedere economico-social, cat si pe termen lung.
 
- Ce obiective aveti in perioada urmatoare?
- Un obiectiv esential este preocuparea pentru mentinerea unui nivel ridicat de satisfactie a utilizatorilor finali prin oferirea de servicii post-vanzare competitive si consolidarea parteneriatelor comerciale cu distribuitorii nostri, in trend cu cerintele viitorului: nevoia de digitalizare.
Spre exemplu, una din investitiile majore in acest sens o constituie aplicatia de inregistrare a sculelor profesionale si de extindere a garantiei acestora: PRO360. Pana la finalul anului, aceasta aplicatie, disponibila atat pentru smartphone, cat si in varianta desktop, va putea oferi utilizatorilor finali posibilitati de utilizare eficienta a sculelor electrice, permitandu-le o mai buna monitorizare a acestora.
De asemenea, vom urma tendintele vizibile la nivel international si vom continua sa dezvoltam si sa investim in segmentul sculelor electrice cu acumulator, ce au la baza tehnologii de ultima generatie si solutii digitale. 
 
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
leviatan
Acvatot 2019
hilti
viarom
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
FRONTALE
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu