Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - ITALIA STAR mizeaza pe o crestere de 10-15% in 2022, la peste 20 milioane euro
ITALIA STAR mizeaza pe o crestere de 10-15% in 2022, la peste 20 milioane euro
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 08 Aug 2022 06:25
Italia Star Com Due, importator oficial de utilaje si echipamente pentru constructii fabricate in Italia, Franta, Germania, SUA, Japonia si China, a inregistrat o cifra de afaceri de 10 milioane de euro in primele sase luni din 2022. Conducerea companiei estimeaza ca va incheia anul in curs cu o crestere de 10-15% fata de nivelul din 2021, rulajul urmand a ajunge la 20 de milioane de euro. Evolutia este prognozata intr-un context dificil, in care cererea de utilaje pentru constructii din Romania ar urma sa stagneze sau sa scada usor, in acest an.
"Din punct de vedere valoric, pe segmentul utilajelor pentru constructii am inregistrat o usoara crestere a vanzarilor in primul semestru al acestui an, dar cantitativ, cererea s-a situat sub nivelul din primele sase luni din 2021. Perspectivele pentru a doua jumatate a anului sunt de stagnare sau, intr-un scenariu pesimist de scadere. Remarcam, insa, un trend crescator in ceea ce priveste solicitarile de inchiriere", a declarat Gabriel Stanciu, directorul de vanzari al Italia Star Com Due.
Potrivit datelor companiei, in aceasta perioada cererea de utilaje si echipamente de constructii din portofoliul Italia Star provine cu preponderenta din sectorul de cladiri - rezidentiale, de birouri, logistice -, cele mai solicitate categorii de produse fiind generatoarele de curent si sistemele de pompare.
Pentru perioada urmatoare, obiectivele Italia Star vizeaza dezvoltarea flotei de echipamente pentru inchiriere si extinderea gamei de produse destinate vanzarii.
"Ne confruntam, in aceasta perioada, cu o reticenta a dezvoltatorilor in ceea ce priveste demararea unor noi proiecte, pe fondul numarului scazut de clienti interesati. O alta dificultatea este legata de termenele de livrare, in contextul in care sunt echipamente pentru care durata de productie estimata ajunge sa fie de doua-trei ori mai mare decat in anii precedenti", a precizat Gabriel Stanciu.
Italia Star Com Due este o companie romaneasca fondata in anul 1996, in cei 26 de ani de activitate devenind unul din liderii nationali in domeniul vanzarii de utilaje si echipamente pentru constructii si devenind, totodata, pentru inchiriere, cea mai mare flota din Romania pentru platforme (cremaliera si cabluri), lifturi si macarale. Din 2010 compania si-a diversificat gama de echipamente, adaugand in fiecare an produse noi: mica mecanizare, sisteme de pompare, sisteme airless, compresoare, generatoare electrice pentru uz casnic si industrial, turnuri de lumina, excavatoare si incarcatoare frontale, schele, sisteme pentru sprijiniri maluri si cofraje, platforme pe cabluri, tip foarfeca, telescopice, autotractate sau montate pe autosasiu. In prezent, compania are peste 350 echipamente dedicate inchirierii, pe langa macarale, platforme si lifturi, se regasesc in flota de inchiriere si masini de tencuit, generatoare de curent, echipamente pentru taiere materiale de constructii, pentru compactare, sprijiniri de maluri si peste 75.000 mp de schela modulara. Produsele companiei sunt livrate la nivel national prin intermediul a 100 de distribuitori si parteneri service. Printre marcile comercializate de Italia Star se afla Imer, Senci, Wagner, Titan, Bisonte, Electroelsa, Batmatic, Condor, Comet etc.
 
VideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Acvatot 2019
hilti
BMI_Icopal
FRONTALE
CELCO 2020
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere