Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - KOLAYLIK VINC: "A fost un an dificil, in care am lucrat la 50% din capacitate"
KOLAYLIK VINC: "A fost un an dificil, in care am lucrat la 50% din capacitate"
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 20 Nov 2014 17:01
Activitatea companiei Kolaylik Vinc, din Bucuresti, specializata in vanzarea si inchirierea de macarale de mic si mare tonaj, s-a inscris pe un trend descrescator in 2014, ca urmare a insuficientei lucrarilor de constructii existente pe piata. In acest context, societatea a utilizat parcul de utilaje de care dispune la 50% din capacitate. "Piata inchirierilor de utilaje, in ansamblu, s-a contractat semnificativ in comparatie cu nivelul din 2013, din cauza faptului ca multe proiecte de anvergura au fost blocate, cum ar fi cel de executie a metroului din Drumul Taberei. Exista premise ca lucrarile sa se reia, probabil, spre sfarsitul anului in curs, insa nu avem nicio certitudine in acest sens. A fost un an dificil, in care am lucrat la 50% din capacitate", a declarat Bianca Nastase, directorul executiv al Kolaylik Vinc. Pe langa lipsa acuta de proiecte si lucrari specifice, managerul companiei a precizat ca activitatea a fost afectata, suplimentar, de cresterea costurilor de achizitie a combustibililor, in contextul in care preturile de inchiriere se situeaza chiar sub nivelul din perioada 2008-2010. "Am reusit, totusi, sa ne mentinem la acest nivel datorita unui singur tip de utilaje, automacaralele marca Hiab, care dispun de un brat orizontal si sunt folosite mai ales la lucrul in interiorul halelor. Suntem una dintre putinele companii care detin acest tip de echipamente, ceea ce ne-a ajutat sa mentinem gradul de utilizare a parcului propriu la 50% din capacitate chiar si in aceasta perioada dificila. Pentru macaralele de mare tonaj nu am avut solicitari aproape deloc, avand in vedere ca nu prea s-au mai construit blocuri de locuinte si cladiri de mari dimensiuni", a mai spus Bianca Nastase.
Kolaylik Vinc a inceput sa livreze, in 2013, utilaje pe santierul Magistralei V a metroului din Bucuresti, pe sectorul Razoare - Drumul Taberei, insa lucrarile au fost sistate. Potrivit managerului, constructia ar putea fi reluata in 2015, in zona Straulesti, urmand a fi livrate, in continuare, echipamente pe acest santier. Un alt obiectiv de anvergura in care este implicata firma este reprezentat de proiectul scutului antiracheta dezvoltat de NATO la Deveselu. "Livram deja echipamente la Deveselu si speram sa derulam si alte contracte in cadrul aceluiasi proiect. In rest, livram pentru lucrari de mica anvergura, dar speram ca se vor relua proiectele mari de infrastructura, ceea ce ar ajuta intreaga piata a constructiilor", a mai spus Bianca Nastase.
***
Potrivit datelor disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice, in 2013 Kolaylik Vinc a realizat o cifra de afaceri de 2,23 milioane de lei, in scadere cu peste 60% fata de nivelul consemnat in 2012. Parcul auto al companiei include macarale produse de Acar si Disan, precum si alte macarale Liebherr LTM de diferite tonaje si automacarale DAF, Mercedes Kardelen si MAN.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelCOVID-19ACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere