Agenda Constructiilor
Marti, 20 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - AUCHAN si Leroy Merlin pun bazele unui centru de spitalizare in Bucuresti
AUCHAN si Leroy Merlin pun bazele unui centru de spitalizare in Bucuresti
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 03 Apr 2020 08:30
In contextul epidemiei de coronavirus din Romania, companiile Auchan si Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice. Astfel, o cladire apartinand Leroy Merlin, situata pe centura Capitalei – zona Mogosoaia, va fi transformata intr-un centru de primire, triere, cazare si tratare preliminara a bolnavilor infectati cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate catre alte unitati spitalicesti. Suprafata alocata, de 7.500 m2, este echipata cu toate utilitatile de baza (apa, energie, canalizare, etc.) si va fi amenajata, gratie eforturilor tuturor celor care se alatura proiectului, intr-o unitate pre-spitaliceasca.
Dupa finalizarea echiparii, cladirea va fi predata autoritatilor medicale decise de Guvernul Romaniei, pentru a fi operata de catre cadre medicale profesioniste.
„Asa am considerat noi ca trebuie sa ne implicam, asta ni s-a parut cel mai potrivit sa facem: un spital de campanie, chiar daca e mult spus. Aici vrem sa primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cat posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele. Aceasta initiativa se desfasoara cu sprijinul si colaborarea Ministerului Sanatatii si al Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), si dorim, in masura in care va fi nevoie si vom avea succes cu prima unitate, sa o extindem si in alte orase. Stimati oameni de business, dragi conducatori de companii, va adresez acest mesaj colegial de implicare si solidaritate: va asteptam alaturi de noi, sprijinul vostru este foarte important. Stiu ca multi ati apreciat deja aceasta idee, va invit acum sa o concretizam si va multumesc in avans!” a declarat Ionut Ardeleanu, director general Auchan Retail Romania, initiator al proiectului.
Parteneriatul a beneficiat inca de la inceput de suportul companiilor Ceetrus, Oney si Decathlon, iar o serie de lucrari pregatitoare au fost realizate deja de companii de servicii precum Sinclea, Dass, Damart, Avicompact. Compania Romcarton a anuntat, de asemenea, ca intentioneaza sa doteze spatiul cu paturi.
„Suntem o companie umana, responsabila si ne asumam acest rol. Prin cultura companiei noastre ajutam zilnic fiecare locuitor din Romania sa-si protejeze casa si in contextul actual, cu atat mai mult, ne gandim la siguranta acestora si punem la dispozitie cladirea pentru a fi transformata in unitate de primire si vindecare bolnavi. Cu aceasta ocazie, invitam companiile din Romania sa sustina acest important proiect, prin furnizarea de materiale, lucrari si servicii, atat de necesare amenajarii. Companii de constructii, de instalatii, de mobilier, de produse textile, de transport, de echipamente medicale, de solutii dezinfectante, de servicii, banci si institutii financiare, ONG-uri etc., toate sunt invitate sa participe cu produse si servicii la amenajarea rapida a acestei unitati pre-spitalicesti” a mentionat Frederic Lamy, director general Leroy Merlin, care a pus cladirea la dispozitie.
Companiile care doresc sa se implice sunt rugate sa sune la numarul de telefon 0374 45 46 41, de luni pana vineri intre orele 9-18, sau sa scrie pe email la adresa: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMgamma_2021TERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
strabag nivel 1
hidroplasto
CELCO 2020
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere