Agenda Constructiilor
Marti, 20 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - BUILD EUROPE: Program european de construire a locuintelor post-Covid
BUILD EUROPE: Program european de construire a locuintelor post-Covid
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 06 Aug 2020 06:17
Build Europe, cea mai importanta asociatie comerciala a UE pentru dezvoltatori si constructori de case, promoveaza o solutie prin care ajuta factorii de decizie din UE sa creeze cadrul de reglementare adecvat pentru a oferi rapid locuinte la preturi accesibile intr-o Europa post-Covid slabita financiar.
"Construirea Europei, ai carei membri reprezinta peste 60% din capacitatea UE de consolidare a locuintelor, considera ca blocarea si autoizolarea Covid au confirmat faptul ca locuintele reprezinta prioritatea numarul unu a majoritatii cetatenilor UE, o prioritate care nu este abordata. UE trebuie sa convina asupra unui proiect pe termen lung care sa reflecte in mod corespunzator diversitatea statelor sale membre si a cetatenilor sai si sa acorde o prioritate mai mare rolului oraselor mai mici. Desi recunoaste necesitatea de a creste densitatea in orasele mari, Build Europe indeamna UE sa investeasca in viitorul sau, prin stimularea industriilor, infrastructurilor si, mai presus de toate, a locuintelor", arata reprezentantii Build Europe.
Pe termen scurt si pentru a face fata acestei crize economice fara precedent, UE trebuie sa puna in aplicare reforme ale cererii, precum si ale ofertei, care trebuie sprijinite prin investitii exceptionale. Potrivit organizatiei europene, UE trebuie sa urmeze cateva directii:
 
  • Sa se angajeze intr-o politica cuprinzatoare si energica de dereglementare si sa suspende timp de cel putin cinci ani orice noi reglementari care ar avea un impact negativ asupra preturilor;
  • Extinderea aplicarii cotelor reduse de TVA pentru a permite livrarea de locuinte la preturi accesibile atat de necesare;
  • Stimularea finantarii private pentru cresterea ofertei de locuinte sociale, astfel incat sa completeze activitatile operatorilor publici.
 
"Epidemia Covid-19 a subliniat importanta locuintelor in mijloacele de subzistenta ale fiecarui cetatean al UE si a subliniat in continuare modul in care locuintele ar putea dezvalui inegalitatile sociale in cadrul populatiei. Exista o problema care devine din ce in ce mai dificil de rezolvat: asigurarea de locuinte decente si la preturi accesibile pentru toti cetatenii europeni. Costurile au crescut cu peste 10% din 2010, iar veniturile au scazut dramatic. Remedierile rapide din partea legiuitorilor UE nu sunt suficiente pentru a aborda problemele grave si presante legate de locuintele cu care se confrunta chiriasii si proprietarii de locuinte din Europa, post-Covid. Planurile pe care le anuntam astazi vor oferi un viitor sigur si durabil pentru noi toti si indemn Comisia Europeana si Parlamentul European sa colaboreze cu noi pentru a asigura redresarea de care Europa are nevoie", a declarat Marc Pigeon, presedintele Build Europe.
 
La randul sau, Filiep Loosveldt, Director General Build Europe, a precizat: "Propunerile noastre sunt concepute pentru a atrage finantare din partea sectorului privat, pentru a dezvolta locuinte la preturi accesibile si pentru a stimula cererea si investitiile atat de necesare prin masuri fiscale si bugetare precise. In ciuda provocarilor financiare, de sanatate publica si de lant de aprovizionare enorme, membrii Build Europe lucreaza neobosit pentru a sprijini familiile, comunitatile si economiile UE".
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octALLBIMCOVID-19AUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
hilti
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere