Agenda Constructiilor
Marti, 11 August 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - Concordia indeamna firmele fara probleme de cashflow sa-si plateasca furnizorii
Concordia indeamna firmele fara probleme de cashflow sa-si plateasca furnizorii
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 22 Mar 2020 12:00
Confederatia Patronala Concordia isi indeamna toate companiile membre care nu au probleme de cashflow sa isi plateasca furnizorii cu celeritate si sa isi achite taxele si impozitele fara intarzieri.
 
"Intreg mediul economic trebuie sa accepte faptul ca exista pierderi si trebuie sa participe cu deschidere si solidaritate la atenuarea efectelor acestei crize. Expunerea financiara si operationala poate fi diminuata doar cu participarea tuturor celor implicati, prin dialog constant si masuri exceptionale de intrajutorare. Concordia isi indeamna toate companiile membre care nu au probleme de cashflow sa isi plateasca furnizorii cu celeritate si sa isi achite taxele si impozitele fara intarzieri", se arata intr-un comunicat al organizatiei, conform Agerpres.
 
Din cauza severitatii potentialului impact uman si a efectului de contagiune pe care le prezinta pandemia, toate companiile trebuie sa gandeasca implicatiile pe care actiunile lor le au nu doar pentru propria viabilitate, ci sa dezvolte impreuna un program de gestionare a crizei.
 
In acest context, reprezentantii Concordia arata ca au demarat un dialog intern intre sectorul bancar si celelalte industrii membre (hoteluri, retail, transport, IT, energie si utilitati etc) pentru a identifica rapid acele masuri de natura financiara care se pot agrea direct intre actorii economici.
 
"Suntem, de asemenea, in stransa legatura cu sindicatele si intelegem sa avem un dialog cu partenerii sociali pe masurile pe care le vom propune de acum inainte Guvernului. Autoritatile trebuie sa tina seama de vocea celor afectati si au facut-o intr-o masura, pentru ca pachetul anuntat de Guvernul Romaniei ofera o gura de oxigen economiei. Vom continua dialogul cu Administratia Prezidentiala, Guvernul si structurile guvernamentale, cu Parlamentul, Banca Nationala a Romaniei, Consiliul Concurentei si alte institutii importante, pentru a identifica acele masuri sau decizii care vor fi necesare si in perioada urmatoare pentru a diminua impactul COVID-19", se mai arata in documentul citat.
 
Oamenii de afaceri considera ca, intr-o situatie de criza precum cea a epidemiei COVID-19, trebuie actionat cu calm si responsabilitate.
 
"Amenintarile legate de raspandirea COVID-19 evolueaza rapid si afecteaza existenta tuturor. In acest context, Confederatia Patronala Concordia, reprezentativa la nivel national, reunind cele mai importante sectoare ale economiei romanesti si, din nefericire, unele dintre cele mai puternic lovite de efectele economice ale epidemiei de coronavirus, are ca principala preocupare protejarea oamenilor. In numele celor peste 300.000 de angajati din peste 1.500 companii, reactionam imediat la toate deciziile autoritatilor si vom continua sa o facem. Acum este momentul unor actiuni speciale pentru a sprijini economia. Suntem impreuna in acest efort, intr-o coordonare fara precedent a tuturor industriilor pentru a gasi solutii prin care sa diminuam pierderile provocate de o perturbare extraordinara", subliniaza Confederatia.
 
Confederatia Patronala Concordia reprezinta companii cu capital romanesc si strain, reunite in cele mai puternice federatii sectoriale: Federatia Patronala Petrol si Gaze, Federatia Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie, Federatia Patronala a Retelelor de Comert, Federatia Patronatelor din Industria Auto, Federatia Patronala a Transportatorilor din Romania, Federatia Patronala a Serviciilor Financiare din Romania, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, Federatia Industriei Hoteliere din Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimVideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
hilti
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere