Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Actualitatea interna - Delgaz Grid: 378 de copii, victime ale incendiilor la locuinte in ultimii opt ani
Delgaz Grid: 378 de copii, victime ale incendiilor la locuinte in ultimii opt ani
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 03 Dec 2020 08:29
Potrivit sondajului realizat de IRES pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), unul din patru romani recunoaste ca isi lasa copiii mai mici de 10 ani nesupravegheati in locuinta. De asemenea, 64% dintre cei chestionati considera ca supravegherea permanenta a copiilor este cel mai important lucru pentru asigurarea securitatii micutilor in casa sau gospodarie.
Totodata, potrivit datelor IGSU, in ultimii opt ani, 378 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinte, iar 104 dintre acestia si-au pierdut viata. Majoritatea au fost lipsiti de supraveghere din partea adultilor, la momentul producerii incendiilor.
Folosirea necorespunzatoare a instalatiilor electrice sau a mijloacelor de incalzire sunt principalele cauze care, an de an, curma vieti in randul celor mici. Astfel, conform sondajului IRES, 8% dintre romani recunosc ca au folosit improvizatii pentru sobe, cosuri de fum sau centrale pe lemne. De asemenea, 6% admit ca au facut improvizatii la instalatii electrice, iar 3% la instalatiile de gaz. Peste jumatate dintre romanii chestionati au declarant ca nu au un detector de gaz, 72% nu au stingator de incendii, iar 81% nu au detector de fum. Mai mult, 44,5% dintre cei care detin cos de fum nu apeleaza la personal specializat, cel putin o data pe an, pentru verificarea ori curatarea acestuia.
Copiii raman categoria cea mai vulnerabila, atunci cand vorbim despre incendii produse la locuinte sau gospodarii. In cele mai multe situatii ei nu pot aprecia pericolele din jur si le lipseste puterea de a se salva din calea focului. Din totalul celor care si-au pierdut viata, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban.
De aceea, constientizarea adultilor cu privire la responsabilitatea ce le revine in ceea ce priveste respectarea masurilor de siguranta in locuinte este obiectivul principal al campaniei nationale “Ai grija la cea mai mare grija: siguranta copilului tau”, lansata de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in parteneriat cu E.ON si Delgaz Grid.
Astfel, spoturile proiectului vor fi difuzate pe posturile TV si in mediul online si vor aduce in prim-plan reprezentanti de seama ai categoriilor profesionale care se bucura de credibilitate si respect din partea populatiei, cum ar fi: pompieri, profesori, medici, preoti, actori. Fiecare personaj din clipurile campaniei trage un semnal de alarma in randul celor care sunt responsabili de siguranta copiilor, care pot deveni victime ale neglijentei sau neatentiei adultilor, fie ei bunici, parinti sau apartinatori.
Supravegherea micutilor, pregatirea corespunzatoare a instalatiilor de incalzire, curatarea cosurilor de fum, obligatoriu inainte de venirea sezonului rece (cu personal autorizat), verificarea instalatiilor, repararea defectiunilor de catre specialisti sunt cateva dintre regulile principale care trebuie respectate, astfel incat copiii si ceilalti membri ai familiei sa fie in siguranta.
 
ALLBIMAUTODESKTERAPLASTgamma_2021VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
CELCO 2020
Acvatot 2019
rigips
hilti
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere