Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Actualitatea interna - GUVERNUL a adoptat programul de investitii Anghel Saligny, de 50 miliarde lei
GUVERNUL a adoptat programul de investitii Anghel Saligny, de 50 miliarde lei
Actualitatea interna Publicat de AG&F 06 Sep 2021 10:24
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei poate aloca 50 de miliarde lei pentru investitii in realizarea si reabilitarea retelelor de apa, canalizare, gaz si modernizarea drumurilor judetene si comunale - a anuntat ministrul dezvoltarii Cseke Attila.
Cseke Attila a precizat: „Aceste investitii sunt vitale, asigura accesul cetatenilor la unele servicii publice de baza. 57% din drumurile judetene si 80% din drumurile comunale necesita reabilitare, iar 70% din localitati nu sunt racordate la reteaua de distributie de gaze. Totodata, 29% din localitati nu dispun de retea de apa si 57% de retea de canalizare in conditiile in care o problema des amintita este lipsa toaletelor din scolile rurale.”
Ministrul a spus: „Autoritatile locale pot accesa fondurile disponibile, digital, in mod transparent, printr-o aplicatie pusa la dispozitie recent de catre Ministerul Dezvoltarii. Prevederile actului normativ care reglementeaza acest program au fost imbunatatite in ultima perioada cand propunerea a fost supusa dezbaterii publice.
Totodata, programul contine unele garantii privind durabilitatea investitiilor realizate din bani publici. Astfel, drumurile pot fi reabilitate doar daca in localitate a fost deja construita o retea de apa si canalizare, evitand astfel distrugerea drumurilor noi, pentru a amplasa tevile necesare acestor constructii. „Indignarea oamenilor este justificata atunci cand se intervine ulterior la o lucrare de modernizare de drum pentru a descoperi asfaltul si a amplasa tevile necesare retelelor de apa si canalizare. Prevederile programului Anghel Saligny exclud astfel de situatii. Vom construi mai intai retelele de utilitati si doar ulterior drumurile”, a conchis Cseke Attila.
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMjungheinrichTERAPLASTgamma_2021
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
CELCO 2020
rigips
leviatan
cv water 2021
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
hilti
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
bienala
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere