Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Actualitatea interna - INS: Scadere a activitatii si noi cresteri de preturi, in sectorul de constructii
INS: Scadere a activitatii si noi cresteri de preturi, in sectorul de constructii
Actualitatea interna Publicat de AG&F 28 Nov 2023 13:37
Potrivit estimarilor din luna noiembrie 2023, activitatea de constructii se va inscrie pe un trend descrescator, cu o reducere a volumului productiei (sold conjunctural -21%) si a numarului de angajati (sold conjunctural -7%). Totodata, in domeniu se estimeaza si o crestere a preturilor (sold conjunctural +27%), conform previziunilor Institutului National de Statistica (INS) pentru perioada noiembrie 2023 - ianuarie 2024.
Soldul conjunctural indica perceptia managerilor intreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundata cu ritmul cresterii sau scaderii oricarui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa, precizeaza analistii.
Ca tendinte economice generale, documentul statistic indica o relativa stabilitate a activitatii in industria prelucratoare, comertul cu amanuntul si in sectorul de servicii, scadere moderata a numarului de salariati in constructii si cresteri de preturi in industria prelucratoare, constructii si comertul cu amanuntul.
 
Industria prelucratoare
In cadrul anchetei de conjunctura din luna noiembrie 2023, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -1%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4%. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +16%).
 
Comert cu amanuntul
In sectorul comertului cu amanuntul, managerii au estimat, pentru urmatoarele trei luni, o tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural +4%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra relativa stabilitate (sold conjunctural +4%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +12%). Managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +30%).
 
Servicii
Conform estimarilor din luna noiembrie 2023, cererea de servicii (cifra de afaceri) va inregistra relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural 0%). Se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -3%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +10%).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
concelex
top 500
quadratum
noark
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
FRONTALE
MAKITA
top 500
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech
top 500
CDS
leviatan
rigips
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu