Agenda Constructiilor
Marti, 11 August 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - KLAUS IOHANNIS: Noi restrictii privind libera circulatie intra in vigoare de maine
KLAUS IOHANNIS: Noi restrictii privind libera circulatie intra in vigoare de maine
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 24 Mar 2020 15:04
Noi masuri privind libera circulatie a populatiei vor intra in vigoare de maine. Autoritatile pregatesc, in acest sens, Ordonanta Militara nr. 3, ce va fi data in aceasta seara de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
"Se vor introduce noi restrictii de circulatie si noi restrictii pentru romani, in sensul ca ce a fost pana acum o recomandare devine obligatie, dupa principiul «stam acasa». Evident ca oamenii pot iesi ca sa mearga la serviciu si sa se intoarca de la serviciu, sa iasa sa isi faca cumparaturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta. Insa aceste restrictii devin obligatii!", a declarat presedintele Klaus Iohannis.
Presedintele a mai precizat ca persoanele care se afla in carantina sau izolare vor fi supravegheate electronic, "fiindca este absoluta nevoie ca aceste masuri sa fie respectate integral".
"In afara de aceste chestiuni, am convenit sa folosim si Armata, pentru a gestiona mai bine situatiile create in teren. In acest fel, Armata va pune la dispozitie personal care va veni sa suplimenteze fortele de ordine publica, Jandarmerie si Politie", a mai spus Klaus Iohannis.
O alta prevedere ce va fi inclusa in noua Ordonanta Militara se refera la restrictii pentru categoriile de persoane vulnerabile, de peste 65 de ani. "Este evident ca avem nevoie de masuri speciale, dar si de restrictii speciale. Si, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restrictii speciale, in sensul ca vor trebui, in interesul lor propriu, sa stea practic tot timpul acasa", a declarat Klaus Iohannis.
Noile restrictii si masuri vor fi luate fie prin Ordonante de urgenta ale Guvernului, fie prin Hotarari ale Guvernului, fie prin ordine militare. "Aceste restrictii, pe care tocmai le-am mentionat, vor fi prelucrate in cursul zilei de astazi intr-o ordonanta militara, ordonanta militara care se va finaliza pana la sfarsitul acestei zile", a incheiat Klaus Iohannis.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19allbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
hilti
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere