Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - KNAUF a anuntat investitii de 200 milioane euro in doua fabrici, in Romania
KNAUF a anuntat investitii de 200 milioane euro in doua fabrici, in Romania
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 10 Iun 2022 09:37
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca s-a intalnit ieri, la Palatul Victoria, cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, AHK.
Participantii la intrevedere au remarcat nivelul inalt al schimburilor comerciale, care sunt estimate la 35 de miliarde de euro in acest an. Interesul companiilor germane pentru investitiile realizate in Romania au o relevanta speciala, in contextul in care lanturile de aprovizionare in estul Europei si in Asia sunt afectate si influenteaza capacitatea logistica europeana.
Reprezentantii companiei germane Knauf au anuntat, in cadrul intalnirii, lansarea unei investitii de 200 de milioane de euro in Romania. Compania Knauf Romania are in plan dezvoltarea a doua noi facilitati de productie pe teritoriul tarii noastre pentru ghips carton, profiluri metalice si materiale de izolatii, care vor genera 200 de noi locuri de munca. Aceste investitii vor incuraja productia locala pentru materiale cu valoare adaugata mare, Romania avand oportunitatea de a deveni un exportator in regiune. Totodata, materialele produse in tara noastra vor putea asigura o parte din necesarul intern al materialelor de constructii, in conditiile in care 90% dintre locuintele din Romania au nevoie de izolatie pentru a putea scadea emisiile de carbon si consumul de energie si gaze naturale destinat incalzirii.
“Aceasta noua investitie germana in tara noastra este un semnal de incredere, care intareste legaturile noastre economice si ofera acces unor noi tehnologii, necesare modernizarii capacitatilor de productie. Cele peste 300.000 de noi locuri de munca create de investitiile realizate in Romania de companiile germane contribuie la bunastarea tarii noastre, generand stabilitate si dezvoltare. Guvernul acorda importanta majora investitiilor straine, dar si celor realizate de antreprenorii romani. Avem toata deschiderea pentru a facilita noi investitii. Atragerea de investitii pe teritoriul tarii noastre reprezinta un deziderat al acestui Guvern, garantand stabilitatea si predictibilitatea economica”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciuca.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
MAKITA
rigips
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
CELCO 2020
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
leviatan
FRONTALE
hilti
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere