Agenda Constructiilor
Luni, 23 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - MARAMURES: Aprobare investitie de 261 milioane lei pentru Depozitul Ecologic Sarbi
MARAMURES: Aprobare investitie de 261 milioane lei pentru Depozitul Ecologic Sarbi
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 12 Nov 2020 09:33
La Consiliul Judetean Maramures a avut loc sedinta ordinara din luna noiembrie, condusa de presedintele institutiei, Ionel Bogdan. Ordinea de zi a intrunirii a cuprins opt proiecte de hotarare si doua puncte suplimentare. Acestea au fost supuse dezbaterii si votului consilierilor judeteni. Toate cele opt proiecte au primit vot favorabil.
Ordinea de zi a fost deschisa de proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului judetului Maramures, pe anul 2020. In contextul situatiei actuale provocate de raspandirea SARS CoV-2, consilierii judeteni au aprobat, in unanimitate, suplimentarea bugetului Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare cu 496,83 mii lei. Suma este necesara pentru realizarea lucrarilor cuprinse in proiectul „Extindere pe verticala tronson sudic si reparatii capitale sarpanta, schimbare invelitoare tronson nordic Cladire C1”, astfel incat sa se efectueze o recompartimentare a sectiilor existente precum si infiintarea unui compartiment de Anestezie Terapie Intensiva. Acesta va avea sase paturi dotate cu aparate de ventilatie mecanica.
Consilierii judeteni au aprobat proiectul de hotarare privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului „Construirea Depozitului Ecologic de la Sarbi”, investitie care se realizeaza in cadrul proiectelor „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Maramures” si „Fazarea Proiectului Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Maramures”. Valoarea proiectului este de 260.798.372,15 lei, lucrarile de executie prevad construirea unui depozit ecologic de deseuri conform, compus din 4 celule, avand capacitate totala de 1.946.466,4 mp si o suprafata a depozitului propriu-zis de 11,847 ha.
”Suntem in situatia in care trebuie sa finalizam acest proiect. Din pacate, in momentul de fata nu avem nicio alta varianta astfel incat deseurile sa fie colectate de la portile maramuresenilor. In cazul in care nu gasim solutii vom fi pusi in situatia de a returna fondurile europene pe care le-am primit pentru acest proiect. Este o solutie provizorie. Sper ca impreuna cu o echipa de specialisti sa reusim sa gasim cea mai buna solutie ca sa ajungem si noi la nivelul tarilor europene unde deseurile nu mai reprezinta de foarte mult timp o problema, ci sunt producatoare de venituri suplimentare pentru unitatile administrative”, a subliniat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan.
 
ALLBIMelmas_1octAUTODESKCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips
ERBASU CONSTRUCT
hilti
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere