Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Actualitatea interna - ME va majora la 500 milioane euro granturile de investitii in industria prelucratoare
ME va majora la 500 milioane euro granturile de investitii in industria prelucratoare
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 25 Ian 2023 12:45
„Aproape 100 de companii au trimis proiecte pentru granturile puse la dispozitie de Ministerul Economiei prin schema de ajutor de stat pentru industria prelucratoare. 26 dintre acestea au reusit sa obtina punctaj de 100% la criteriile de eligibilitate. Cererea foarte mare ma motiveaza sa continui sprijinul pentru industria prelucratoare. La inceputul lunii martie deschidem un nou apel pentru inca 150 de milioane de euro, iar din 2024 schema de ajutor de stat pentru industria prelucratoare va deveni schema multianuala, cu un fond de sprijin majorat la 500 de milioane de euro/an”, a declarat ministrul Florin Spataru, aflat in in vizita de lucru in judetul Prahova.
In cadrul deplasarii sale, ministrul a vizitat Salina Slanic Prahova, sucursala a Societatii Nationale a Sarii, companie in portofoliul Ministerului Economiei, unde s-a discutat despre planurile de modernizare a salinei. Pentru anul in curs sunt planificate consolidarea putului liftului din salina si achizitionarea unei noi combine, care va dubla productia de sare. Ministrul Spataru a promis ca va sprijini compania in realizarea strategiei de dezvoltare si va discuta cu ceilalti membri ai Guvernului, astfel incat aceasta sa includa si modernizarea infrastructurii feroviare industriale.
„Degeaba retehnologizam minele de sare, daca nu reparam infrastructura feroviara industriala! Investitiile de retehnologizare a minelor de sare nu au rost daca infrastructura de transport feroviar industrial nu va fi reabilitata. La Slanic sunt 40 de km de linie ferata care trebuie repuse in functiune, astfel incat transportul de sare sa fie facut pe aceasta cale. Voi promova si voi discuta cu ministrul transporturilor Sorin Grindeanu despre urgentarea investitiilor pentru reabilitarea tuturor cailor ferate industriale de langa minele de sare, caci doar astfel am putea avea un pret competitiv pentru productia de sare”, a spus ministrul.
A doua oprire din cadrul deplasarii, a fost in orasul Baicoi, unde ministrul Spataru s-a intalnit cu autoritatile locale si a discutat despre dezvoltarea zonei industriale. De asemenea, acesta a vizitat o firma producatoare de materiale de constructii, tigla metalica.
„Ma bucur sa vad ca autoritatile locale se implica in dezvoltarea orasului. Este important sa intelegem ca atragerea de investitori, mai ales in orasele mici, nu inseamna doar dezvoltare economica, ci reprezinta o oportunitate de dezvoltare pentru intreaga comunitate”, a precizat demnitarul.
La Ploiesti, Florin Spataru, Ministrul Economiei s-a intalnit cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Prahova, carora le-a vorbit despre schemele de ajutor derulate de Ministerul Economiei, in special despre Schema de Ajutor de Stat pentru Industria Prelucratoare, in valoare de 300 de milioane de euro.
„Este pentru prima data in 30 de ani cand industria prelucratoare este sprijinita printr-o schema de ajutor de stat. La finalul lui 2022 am incheiat sesiunea de depunere a cererilor de finantare pentru cele 150 de milioane de euro, unde au fost depuse 96 de proiecte, dintre care 26 au obtinut punctaj maxim conform criteriilor prevazute in Ghid. Valoarea celor 26 de proiecte este de 6 ori mai mare fata de valoarea totala a granturilor puse la dispozitie de Ministerului Economiei, ceea ce demonstreaza o cerere uriasa de sprijin din partea companiilor mari din industria prelucratoare. Valoarea minima a fiecarui proiect depus este de 3 milioane de euro, ceea ce a facut ca inscrierea la accesarea acestor fonduri sa fie facuta doar de companii mari”, a anuntat Ministrul Economiei, Florin Spataru.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
rigips
BALTIC
grundfos
leviatan
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Ubitech
viarom
noark
FRONTALE
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
BA 2023
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu