Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - ME va majora la 500 milioane euro granturile de investitii in industria prelucratoare
ME va majora la 500 milioane euro granturile de investitii in industria prelucratoare
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 25 Ian 2023 12:45
„Aproape 100 de companii au trimis proiecte pentru granturile puse la dispozitie de Ministerul Economiei prin schema de ajutor de stat pentru industria prelucratoare. 26 dintre acestea au reusit sa obtina punctaj de 100% la criteriile de eligibilitate. Cererea foarte mare ma motiveaza sa continui sprijinul pentru industria prelucratoare. La inceputul lunii martie deschidem un nou apel pentru inca 150 de milioane de euro, iar din 2024 schema de ajutor de stat pentru industria prelucratoare va deveni schema multianuala, cu un fond de sprijin majorat la 500 de milioane de euro/an”, a declarat ministrul Florin Spataru, aflat in in vizita de lucru in judetul Prahova.
In cadrul deplasarii sale, ministrul a vizitat Salina Slanic Prahova, sucursala a Societatii Nationale a Sarii, companie in portofoliul Ministerului Economiei, unde s-a discutat despre planurile de modernizare a salinei. Pentru anul in curs sunt planificate consolidarea putului liftului din salina si achizitionarea unei noi combine, care va dubla productia de sare. Ministrul Spataru a promis ca va sprijini compania in realizarea strategiei de dezvoltare si va discuta cu ceilalti membri ai Guvernului, astfel incat aceasta sa includa si modernizarea infrastructurii feroviare industriale.
„Degeaba retehnologizam minele de sare, daca nu reparam infrastructura feroviara industriala! Investitiile de retehnologizare a minelor de sare nu au rost daca infrastructura de transport feroviar industrial nu va fi reabilitata. La Slanic sunt 40 de km de linie ferata care trebuie repuse in functiune, astfel incat transportul de sare sa fie facut pe aceasta cale. Voi promova si voi discuta cu ministrul transporturilor Sorin Grindeanu despre urgentarea investitiilor pentru reabilitarea tuturor cailor ferate industriale de langa minele de sare, caci doar astfel am putea avea un pret competitiv pentru productia de sare”, a spus ministrul.
A doua oprire din cadrul deplasarii, a fost in orasul Baicoi, unde ministrul Spataru s-a intalnit cu autoritatile locale si a discutat despre dezvoltarea zonei industriale. De asemenea, acesta a vizitat o firma producatoare de materiale de constructii, tigla metalica.
„Ma bucur sa vad ca autoritatile locale se implica in dezvoltarea orasului. Este important sa intelegem ca atragerea de investitori, mai ales in orasele mici, nu inseamna doar dezvoltare economica, ci reprezinta o oportunitate de dezvoltare pentru intreaga comunitate”, a precizat demnitarul.
La Ploiesti, Florin Spataru, Ministrul Economiei s-a intalnit cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Prahova, carora le-a vorbit despre schemele de ajutor derulate de Ministerul Economiei, in special despre Schema de Ajutor de Stat pentru Industria Prelucratoare, in valoare de 300 de milioane de euro.
„Este pentru prima data in 30 de ani cand industria prelucratoare este sprijinita printr-o schema de ajutor de stat. La finalul lui 2022 am incheiat sesiunea de depunere a cererilor de finantare pentru cele 150 de milioane de euro, unde au fost depuse 96 de proiecte, dintre care 26 au obtinut punctaj maxim conform criteriilor prevazute in Ghid. Valoarea celor 26 de proiecte este de 6 ori mai mare fata de valoarea totala a granturilor puse la dispozitie de Ministerului Economiei, ceea ce demonstreaza o cerere uriasa de sprijin din partea companiilor mari din industria prelucratoare. Valoarea minima a fiecarui proiect depus este de 3 milioane de euro, ceea ce a facut ca inscrierea la accesarea acestor fonduri sa fie facuta doar de companii mari”, a anuntat Ministrul Economiei, Florin Spataru.
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
strabag nivel 1
quadratum
konsent
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
leviatan
Acvatot 2019
siniat
CDS
noark
viarom
ness project
concelex
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander