Agenda Constructiilor
Luni, 06 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - MIPE: Romania va lansa apeluri de proiecte cu o valoare record de 13,8 miliarde euro
MIPE: Romania va lansa apeluri de proiecte cu o valoare record de 13,8 miliarde euro
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 10 Mai 2022 10:49
Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, va clarifica in aceasta saptamana, la Bruxelles, mai multe aspecte legate de apelurile de proiecte care vor fi lansate in urmatoarea perioada, in valoare de peste 13,8 miliarde de euro, despre care oficialul afirma ca reprezinta cea mai mare transa de apeluri de proiecte din ultimii 14 ani.
"Scopul delegatiei pe care o avem la Bruxelles este de a clarifica aceste demersuri pe care in aceasta perioada le facem pentru ceea ce inseamna milestone-urile aferente trimestrului II din 2022. Este un trimestru mai complicat din punct de vedere al acestor milestone-uri pe care le avem de indeplinit, intrucat din 69 de apeluri de proiecte pe care le avem la nivelul anului 2022, cu termen in trimestrul II sunt 58. Asta inseamna ca fiind milestone, Comisia Europeana il preia in verificare, prin urmare ghidul solicitantului, potrivit PNRR-ului, trebuie sa treaca prin filtrul de avizare al nostru si al CE", a explicat Bolos la finalul sedintei de Guvern de luni. 
Potrivit sursei citate, o parte din aceste apeluri de proiecte au nevoie si de scheme de ajutor de stat, iar in aceste conditii ghidurile solicitantului vor fi trimise Comisiei Europeana catre avizare. 
"Ca sa nu ne blocam in activitatea aceasta care priveste lansarea de apeluri de proiecte preferam sa avem o discutie cu dumnealor ca sa stie ca in urmatoarea perioada, probabil ca va fi mai si iunie, vom trimite aceste ghiduri ale solicitantului la Comisie, pentru a avea loc o avizare din partea dumnealor si cumva sa ne corelam, pentru ca este vorba despre 13,8 miliarde de euro pe care noi ii lansam sub forma de apeluri de proiecte. Este cea mai mare transa de apeluri de proiecte pe care am avut-o de 14 ani de cand gestionam fondurile europene", a subliniat Marcel Bolos.
Prim-ministrul Nicolae Ciuca a informat luni ca Marcel Bolos va merge in aceasta saptamana la Bruxelles pentru discutii referitoare la Planul National de Redresare si Rezilienta.
El a precizat ca a avut loc, luni, o sedinta a Comitetului interministerial de coordonare a PNRR care a analizat stadiul implementarii jaloanelor si tintelor asumate.
"A fost o foarte buna oportunitate in care am putut sa identificam atat realizarile, cat si ceea ce avem de facut in continuare. Avem o delegatie pe care o va conduce domnul ministru Bolos saptamana aceasta si se va deplasa la Bruxelles, astfel incat sa putem sa avem toate elementele clarificate si sa fim in masura, asa cum ne-am angajat, ca, pana la finele lunii iunie, sa pornim cele 57 de apeluri din 69 cate avem in portofoliu. Ca atare, exista mecanismele si procedurile create, astfel incat sa putem sa accesam aceste fonduri care, asa cum spuneam, sunt o foarte buna si mare oportunitate pentru noi sa putem sa continuam sa ne dezvoltam asa cum asteapta cetatenii de la noi", a declarat Ciuca, la inceputul sedintei de Guvern.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTman and machineVideoConfAC-iulALLBIMMESENBURG
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
hilti
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
leviatan
CELCO 2020
BMI_Icopal
viarom
FRONTALE
CDS
leviatan
strabag nivel 1
rigips
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023