Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - OUG pentru gestionarea a 13 miliarde euro, fonduri alocate pentru investitii in energie
OUG pentru gestionarea a 13 miliarde euro, fonduri alocate pentru investitii in energie
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 05 Mai 2022 10:22
A fost adoptata, la propunerea ministerului Energiei, Ordonanta de Urgenta privind stabilirea cadrului institutional si financiar de implementare si gestionare a fondurilor alocate Romaniei din Fondul pentru Modernizare, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
”Investitiile sunt cheia catre independenta si securitatea energetica a Romaniei. Care se vor face si cu banii alocati din Fondul pentru Modernizare. Astazi am adoptat aceasta Ordonanta de Urgenta importanta care va permite gestionarea acestor fonduri. Asa cum am anuntat la inceputul lunii aprilie Comitetul de Investitii a dat aprobarea pentru a primi anul acesta aproximativ 1,4 miliarde de euro, din Fondul pentru Modernizare, pentru proiecte importante de investitii la CEO, Transelectrica, dar si pentru modernizarea retelelor de distributie energie electrica. Si vom lansa si alte call -uri pentru proiecte de investitii. De asemenea, putem incheia parteneriate cu alte institutii publice pentru a mari absorbtia acestor fonduri si pentru a face call-uri de proiecte. De exemplu, ministerul Agriculturii prin AFIR va derula call-uri de proiecte pentru energie regenerabila si biogaz”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.
Fondul pentru Modernizare aflat la dispozitia Romaniei are o valoare de peste 13 miliarde de euro pentru perioada 2021- 2030, evaluare ce are la baza estimarile privind pretul certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera.
Fondul pentru Modernizare sprijina investitiile in modernizarea sistemelor energetice si imbunatatirea eficientei energetice, inclusiv finantarea proiectelor de investitii la scara mica, in concordanta cu obiectivele cadrului de politici ale Uniunii privind clima si energia pentru 2030 si cu obiectivele pe termen lung prevazute in Acordul de la Paris si contribuie la atingerea obiectivelor Pactului ecologic european prin sprijinirea unei tranzitii juste din punct de vedere social catre o economie verde.
Finantarea din Fondul pentru Modernizare pentru implementarea investitiilor prioritare si neprioritare se poate realiza prin granturi, instrumente financiare cum ar fi garantii, imprumuturi preferentiale, rambursarea partiala a imprumuturilor bancare, plati suplimentare pentru dobanzile la imprumuturile bancare sau alte forme. Modalitatea efectiva de acordare a finantarii este indicata in documentatia aferenta fiecarei proceduri de selectie a propunerilor de investitii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
leviatan
CELCO 2020
leviatan
MAKITA
hilti
viarom
rigips
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hidroplasto

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere