Agenda Constructiilor
Luni, 23 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - PS4: Desfiintare sute de balcoane nesigure, construite ilegal la blocuri de locuit
PS4: Desfiintare sute de balcoane nesigure, construite ilegal la blocuri de locuit
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 09 Nov 2020 16:23
Primaria Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti va demara, in perioada imediat urmatoare, un amplu proiect de reconfigurare si de regenerare urbana a mai multor zone publice pe care le administreaza, vizand desfiintarea a sute de balcoane nesigure, construite ilegal pe fatada unor blocuri de locuit. Ulterior desfiintarii, balcoanele vor fi inlocuite cu contructii noi, modulare, autorizate conform legii si, foarte important, avizate de Inspectoratul pentu Situatii de Urgenta.
Primele doua zone ale sectorului in care proiectul va fi implementat sunt cele delimitate de strazile Drumul Cretestilor si Aleea Nehoiu, pe de-o parte si strada Costila, de cealalta parte. In ambele locatii, balcoanele construite in afara consolei blocurilor nu sunt doar nesigure si pot reprezenta oricand un pericol real, ci sunt si inestetice pentru oricine tranziteaza zona. In paralel cu montarea noilor constructii, imobilele asupra carora se intervine vor fi si reabiliate termic, lucru ce se va traduce, in mod automat, atat in economii importante pentru oameni, cat si intr-un grad ridicat de confort si siguranta pentru toti locuitorii.
„Spunem «adio» acestui gen de improvizatii in Sectorul 4. Sunt extrem de nesigure pentru cei care locuiesc in zona, dar si inestetice pentru oricine trece pe acele strazi, asa ca aceste constructii vor fi dezafectate. Nu lasam insa pe nimeni in urma! In zone precum Aleea Nehoiu sau strada Costila exista familii cu cate 4-5 membri, cu venituri reduse, care-si duc traiul in case nu mai mari de 20 de metri patrati, aici incluzand si baia, si bucataria. Cred ca intelegem cu totii nevoia lor de a-si extinde spatiul de locuit, dar acest mod nu este nici legal si nici sigur. De aceea, am gasit solutii pentru a inlocui aceste balcoane improvizate cu constructii avizate de arhitecti si care le vor oferi oamenilor atat plusul de spatiu atat de necesar, dar care vor schimba si aspectul inestetic al cartierului”, a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESKelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere