Agenda Constructiilor
Miercuri, 15 Iulie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - PSD propune masuri sociale si economice pentru limitarea efectelor pandemiei
PSD propune masuri sociale si economice pentru limitarea efectelor pandemiei
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 12 Mar 2020 17:07
PSD a propus un program de masuri sociale si economice pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus in care se propune, printre altele, realocarea din bugetul de stat a unei prime transe de 10 miliarde de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii, in vederea achizitionarii de medicamente, materiale sanitare si echipamente medicale, dar si alte masuri pentru asigurarea companiilor din domeniile cele mai afectate si a populatiei.
"PSD propune urmatorul program de masuri sociale si economice pentru limitarea efectelor coronavirus: realocarea din bugetul de stat a unei prime transe de 10 miliarde de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii, in vederea achizitionarii de medicamente, materiale sanitare si echipamente medicale, Ministerul Sanatatii trebuie sa asigure gratuit medicamente, materiale sanitare si echipamente medicale pentru prevenirea coronavirus, prin intermediul medicilor de familie, Guvernul va finanta o schema de ajutor de stat de 300 de milioane de lei pentru sprijinirea companiilor strategice nationale CFR si TAROM. (modificarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.12/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat individuale de salvare)", se arata intr-un mesaj publicat de PSD pe pagina de Facebook.
Printre masurile propuse de social-democrati se mai numara, de asemenea, scutirea de la plata contributiilor (CAS si CASS) pentru o perioada de 3 luni pentru angajatii companiilor care activeaza in domeniile turismului, transportului si divertismentului. Acestea vor fi suportate de catre stat.
"Pentru persoanele aflate in izolare/ carantina se va asigura plata facturilor pentru utilitati si suspendarea pentru 3 luni a platii ratelor bancare. De asemenea, se vor suplimenta bugetele primariilor prin transfer de la bugetul de stat pentru a asigura un cos minim de alimente celor aflati in izolare la domiciliu. In situatia in care epidemia de coronavirus ajunge in etapa a treia (peste 2.000 de cazuri confirmate) se va suspenda, pentru 3 luni, plata ratelor bancare pentru populatie. Angajatii IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus vor fi scutiti de plata contributiilor si a impozitului pe venit. Guvernul va elabora un plan privind stocurile de hrana pentru populatie, prin protocoale cu furnizorii, distribuitorii si retailerii de alimente. Romanii din tara, precum si cei din diaspora care s-au intors acasa si care nu beneficiaza de o asigurare de sanatate in tara, vor avea parte de tratament gratuit in cazul infectarii cu coronavirus", se mai arata in propunerea PSD.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKTeraSteelALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
elmas 2017

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere