Agenda Constructiilor
Sambata, 06 Iunie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - Rectificare bugetara: Cheltuielile au crescut cu 12 miliarde lei, veniturile au scazut
Rectificare bugetara: Cheltuielile au crescut cu 12 miliarde lei, veniturile au scazut
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 10 Apr 2020 12:57
In urma masurilor luate in contextul pandemiei de coronavirus, Romania inregistreaza deja o scadere estimata la circa 20 de miliarde de lei a veniturilor, in contextul in care cheltuielile guvernamentale au crescut cu aproape 12 miliarde lei, a declarat ministrul Finantelor, Florin Citu, la inceputul sedintei de Guvern de ieri. Oficialul a precizat ca lucreaza la proiectul de rectificare bugetara, care va putea fi prezentat in sedinta de luni a Executivului.
"In ceea ce priveste rectificarea bugetara, (...) comunicarea cu ordonatorii de credite este terminata. Noi trebuie sa mai punem concluziile pe ordonanta de rectificare. Noi suntem gata cu ea, luni vom putea sa venim cu ea in sedinta", a declarat ministrul Finantelor.
El a precizat ca va fi nevoie de o analiza foarte exigenta, in special in zona cheltuielilor. "Este adevarat, am si anuntat public, ca exista deja o scadere de venituri estimata in jur de 20 de miliarde de lei si de cresteri de cheltuieli de aproape 12 miliarde de lei, deci, in acest context, trebuie sa fim mult mai atenti cu partea de cheltuieli din buget", a spus Florin Citu.
Una dintre ordonantele introduse pe ordinea de zi a sedintei de joi si aprobate prin in sedinta Executivului reglementeaza, printre altele, rambursarea TVA cu control ulterior. De asemenea, termenul pentru depunerea situatiilor financiare pentru 2019 a fost prorogat pana la 31 iulie 2020.
"Pentru a injecta echitate in sistem, luna trecuta am rambursat patru miliarde de lei si acum o sa rambursam, nu stiu exact care este cifra, dar mai rapid, pentru a avea companiile acces la lichiditati, si a fost o cerinta referitoare la depunerea situatiilor financiare anuale. Si aici propunem prorogarea termenului pentru depunerea situatiilor financiare", a spus Florin Citu la inceputul sedintei, in care aceste propuneri au fost adoptate.
 
ACADCOVID-19TeraSteelC4E FORUMbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere