Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - REVEAL: 5 din 10 romani sunt ingrijorati de rezistenta locuintelor lor la cutremure
REVEAL: 5 din 10 romani sunt ingrijorati de rezistenta locuintelor lor la cutremure
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 11 Iul 2023 12:18
Rezultatele studiului Reveal Marketing Research confirma ingrijorarile semnalate de seismologi, care au lansat un avertisment cu privire la un cutremur puternic care ar putea avea loc in Romania, avand in vedere ca, statistic vorbind, in fiecare secol se inregistreaza doua, trei astfel de miscari ale Pamantului. Astfel ca, 46% dintre romani manifesta un nivel ridicat de ingrijorare, legat de posibilitatea unui seism de proportii, in timp ce un procent de 20% declara ca nu sunt preocupati in aceasta privinta.
Daca ne referim la spatiile de locuit, 54% dintre romani se declara nelinistiti in legatura cu rezistenta locuintei in care traiesc in eventualitatea unui cutremur cu magnitudine mare. Pe de alta parte, 46% dintre respondenti considera ca locuinta in care traiesc ar rezista in fata unui astfel de cutremur, in special barbatii (48% vs. 42% femeile) si cei care locuiesc in prezent intr-o constructie din BCA (57% vs. 45% caramida).
Din perspectiva celor mai multi specialisti in constructii (38%) consolidarea cladirilor reprezinta principala masura pe care cred ca romanii o au in vedere in acest context.
Marius Luican, CEO al Reveal Marketing Research: "Este normal ca romanii se simt vulnerabili in fata unui scenariu ce implica un potential cutremur pentru ca nu mai detin controlul si sa nu uitam puternica incarcatura emotionala, inca prezenta, a nefericitelor evenimente de la inceputul anului care au zguduit Turcia. Nevoia de siguranta in fata unor evenimente naturale care pot fi dificil de prevazut este doar unul din motivele care justifica dorinta puternica a acestora de a locui in case sau blocuri construite cu materiale rezistente in timp, la care putem adauga o alta serie de beneficii rationale cum ar fi costurile de intretinere sau reparatii mai mici si consumul redus de energie"
De asemenea, aspiratiile referitoare la locuinta ideala reitereaza nevoia de siguranta a romanilor, cei mai multi dintre acestia considerand ca principalul atribut al acesteia trebuie sa fie rezistenta in timp (69%), un procent semnificativ mai mare inregistrandu-se in cazul persoanelor peste 45 ani (75%).
Durabilitatea este principalul atribut ce defineste calitatea si siguranta materialelor de zidarie
In timpul procesului de informare asupra unei locuinte, romanii cauta activ solutii functionale care sa le ofere siguranta si confort pe termen lung, pretul (86%) si rezistenta locuintei (81%) fiind cele mai importante aspecte evaluate.
Referitor la atributele materialelor de zidarie folosite, 84% dintre romani declara ca ar avea multa si foarte multa incredere sa construiasca o casa cu cel mai durabil si rezistent material de zidarie in timp, intr-o masura semnificativ mai mare cei care au construit o casa in ultimii 2 ani sau sunt in proces de constructie a unei case (91%) si cei care in prezent locuiesc in case/ blocuri care au ca material principal de zidarie BCA-ul (88%).
85% dintre respondenti stiu ca imobilul in care locuiesc este sustinut de structura si nu in zidarie, cu o pondere semnificativ mai mare in randul persoanelor care au construit sau sunt in proces de constructie a unei case (90%).
Marius Luican, CEO al Reveal Marketing Research: "Se vede clar din procentele obtinute in urma cercetarii de piata realizate ca romanii incep sa inteleaga faptul ca rezistenta unei cladiri depinde in primul rand de structura de rezistenta in combinatie cu materialele de zidarie si se vede ca cei care locuiesc in case din BCA sunt mai putin ingrijorati privind rezistenta si durabilitatea cladirilor."
Indreptandu-ne atentia catre romanii care au construit o casa in ultimii 2 ani sau sunt in proces de constructie a unei case, procentul celor care au motivat alegerea BCA-ului ca fiind datorata calitatii acestui material de a fi durabil/ rezistent in timp a crescut de la 15% in 2022, la 25% in 2023. Din aceleasi considerente, peste jumatate dintre specialistii in domeniu (56%) prefera sa construiasca o casa cu acest material de zidarie, procent in crestere cu 10% fata de anul 2022.
Aceste aspecte indica o schimbare semnificativa in preferintele consumatorilor si o crestere a constientizarii avantajelor BCA-ului ca material de constructie durabil pe fondul dorintei romanilor de a locui intr-o casa sigura si rezistenta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
ness project
leviatan
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
siniat
noark
Ubitech
EDIT-Structural
rigips
concelex
quadratum
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander