Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Actualitatea interna - Studiile releva un potential tehnic solar al Romaniei la nivelul a 19,35 GW (25,8 TWh)
Studiile releva un potential tehnic solar al Romaniei la nivelul a 19,35 GW (25,8 TWh)
Actualitatea interna Publicat de AG&F 05 Dec 2023 12:27
Romania a semnat aderarea la International Solar Alliance (ISA), un angajament puternic al guvernului roman de a sprijini si promova energia solara ca sursa principala de energie curata si durabila, in cadrul unui eveniment special organizat in cadrul conferintei COP-28, in Emiratele Arabe Unite, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Energiei, citat de Agerpres.
Romania se alatura altor 122 de state membre ale ISA, cu scopul de a contribui activ la tranzitia verde globala. Semnarea aderarii la ISA reprezinta un pas important in realizarea obiectivelor Natiunilor Unite legate de energie curata si sustenabila pana in 2030.
Prin aderarea la International Solar Alliance, Romania isi asuma un rol de lider in promovarea energiei solare la nivel regional si global. ISA reprezinta si un mediu propice pentru colaborare si transfer de cunostinte intre statele membre, facilitand crearea de parteneriate si investitii in sectorul energetic. Astfel, Romania va putea beneficia de expertiza internationala si de resurse financiare pentru a accelera implementarea sistemelor de energie solara si a altor tehnologii inovatoare.
"Semnarea aderarii Romaniei la ISA este un moment istoric pentru tara noastra si reafirma angajamentul nostru de a contribui activ la protejarea mediului si la combaterea schimbarilor climatice prin dezvoltarea energiei solare durabile. Romania se afla in zona B europeana din punct de vedere al insoririi si beneficiaza de de aproximativ 210 zile insorite pe an si are cel mai mare potential solar din zona de sud-est a Europei" a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
"Studiile realizate au evaluat potentialul tehnic solar al Romaniei la nivelul a 19,35 GW (25,80TWh), din care aproximativ 18,05 GW (24,18 TWh) pot constitui o optiune economica de investit, intr-un scenariu cu costuri minime. Suntem increzatori ca vom reusi sa atingem aceste obiective ambitioase si sa fim un exemplu de excelenta in domeniu, inclusiv prin dezvoltarea lanturilor de productie de panouri fotovoltaice si componentele aferente, pentru care avem in pregatire relansarea unui apel de proiecte (investitia 4) din PNRR," a adaugat Sebastian Burduja.
Ministrul energiei, alaturi de presedintele Klaus Iohannis si o delegatie de inalti oficiali si experti din domeniu, a reprezentat Romania in cadrul conferintei COP-28, in Emiratele Arabe Unite. Prezenta tarii noastre in acest forum global demonstreaza angajamentul nostru ferm fata de utilizarea energiei solare si implicarea activa in actiunile colective pentru combaterea schimbarilor climatice.
 
 
Romania are cel mai mare potential solar din sud-estul Europei
Romania are cel mai mare potential solar din sud-estul Europei, studiile aratand ca ar putea exploata pana la 18-20 de gigawati de putere solara, a declarat duminica ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
"Studiu dupa studiu demonstreaza ca am putea exploata pana la 18, poate 20 de gigawati de putere solara si intregul sector a inregistrat o crestere enorma in anii recenti", a spus Sebastian Burduja, cu prilejul semnarii aderarii Romaniei la Alianta Solara Internationala.
El a atras atentia asupra fondurilor europene alocate dezvoltarii energiei solare si a mentionat ca in cadrul Mecanismului de Redresare si Rezilienta sunt peste 460 de milioane de euro.
Sebastian Burduja a spus ca numarul gospodariilor care au pus panouri solare "a explodat" in doar doi ani. El a mentionat ca in ianuarie 2022 se inregistrau mai putin de 20.000 de gospodarii cu panouri solare iar in prezent numarul acestora depaseste 100.000.
Nu in ultimul rand, el a aminitit de campania "Energie pentru viata" destinata unui numar de peste 50.000 gospodarii fara electricitate.
Ministrul Energiei a semnat aderarea Romaniei la Alianta Solara Internationala, duminica, la cea de-a 28-a Conferinta a Statelor parte la Conventia Cadru a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice (COP28), care desfasoara in Dubai, Emiratele Arabe Unite. La eveniment a luat cuvantul si presedintele Klaus Iohannis, care participa, de sambata pana luni, la aceasta conferinta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
noark
leviatan
theda mar
top 500
concelex
viarom
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
top 500
strabag nivel 1
FRONTALE
rigips
top 500
Acvatot 2019
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu