Agenda Constructiilor
Joi, 18 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Actualitatea interna - UNSAR: Cererea pentru asigurarea locuintelor a crescut de aproape 3 ori
UNSAR: Cererea pentru asigurarea locuintelor a crescut de aproape 3 ori
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 28 Feb 2023 13:55
Interesul romanilor pentru asigurarile de locuinte a crescut semnificativ ca urmare a evenimentelor seismice din ultima perioada, arata o noua analiza realizata de UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.
Astfel, in medie, in ultimele 3 saptamani a fost inregistrata o crestere de 170% a numarului de oferte emise pentru asigurarile de locuinte fata de aceeasi perioada a anului trecut . Desigur, ramane de vazut si cate din aceste oferte se vor concretiza in perioada urmatoare in polite de asigurare. La inceputul anului 2023, circa 7,8 milioane de locuinte din cele 9,6 milioane nu erau protejate de o asigurare.
Practic, desi cutremurul reprezinta unul dintre principalele riscuri identificate de romani in legatura cu locuintele lor, la nivel national, doar 20% dintre acestea sunt protejate printr-o asigurare obligatorie PAD. Totodata, doar 17% din locuintele romanilor beneficiaza si de o asigurare facultativa. Acestea se pot incheia doar pentru locuintele care sunt deja protejate de o polita obligatorie PAD.
Cele doua tipuri de polite functioneaza complementar. Astfel, asigurarea PAD acopera riscurile catastrofale de cutremur, inundatie si alunecare de teren, pana la limita de 20.000 EUR sau 10.000 EUR, in functie de tipul constructiei. O polita facultativa ofera un nivel suplimentar de protectie, acoperind in plus si riscuri precum incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul, locuinta putand fi asigurata la valoarea ei reala. De asemenea, o polita facultativa poate oferi sprijin financiar si in cazul unor situatii precum: avariile accidentale ale instalatiilor de apa, defectiunile centralei termice, aparatelor de climatizare, daunele bunurilor electronice / electrocasnice, daunele produse vecinilor etc.
“Asigurarile nu previn producerea unor dezastre, insa ne pot oferi un sprijin financiar important, de care avem nevoie in cele mai dificile situatii. Aceasta crestere a interesului romanilor fata de asigurarile de locuinte poate insemna un plus de rezilienta pentru familii si pentru comunitati in fata unor situatii dificile”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Presedinte si Director General al UNSAR.
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Acvatot 2019
viarom
rigips
leviatan
EDIT-Structural
quadratum
siniat
theda mar
strabag nivel 1
Ubitech
Arduro
noark
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
SIGM
konsent
ness project
SSAB
CDS
BogArt

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander