Agenda Constructiilor
Joi, 29 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - AdWise: Nou cluster de consultanta si suport pentru IMM-uri, lansat astazi
AdWise: Nou cluster de consultanta si suport pentru IMM-uri, lansat astazi
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 23 Sep 2021 16:07
Dragos Anastasiu, antreprenor in serie, business angel si fondator Eurolines, a lansat AdWise, un cluster de consultanta, servicii suport si training pentru companii antreprenoriale mici si mijlocii. In noul sau demers antreprenorial, fondatorul Eurolines are alaturi o echipa executiva formata din sase cofondatori cu multa experienta in mediul de business din Romania si din strainatate: Tiberius Istocescu si Mihaela Vintila- avocati de business, Roxana Stan- expert in HR si comunicare, Dan Berciu- expert financiar, Ionut Grigorescu- expert in IT& Marketing si George Leca- expert in project management. Alti zeci de specialisti si 20 companii de consultanta de suport si training din diverse domenii s-au reunit in comunitatea AdWise si isi dedica expertiza acestui proiect. Numarul acestora este in continua crestere. Animati de pasiunea pentru antreprenoriat si orientati dupa repere clare si practice, membrii AdWise isi vor folosi know how-ul pentru a oferi servicii integrate de consultanta pe care sa si le permita orice antreprenor.
“Pentru mine, AdWise este mai mult decat o noua afacere: este modul prin care eu vreau sa dau inapoi din experienta si expertiza mea, mediului de business din Romania. Este pachetul integrat de solutii venite de la expertii pe care mi-as fi dorit sa ii fi intalnit acum multi ani, cand am pornit primul business. As fi evitat multe greseli si costurile usturatoare care au venit cu acestea. Antreprenorii vor gasi la noi solutii la toate problemele pe care le pot intampina in evolutia afacerii si sustinere pentru planurile de dezvoltare. Am langa mine o echipa minunata, oameni pozitivi si cu o mentalitate deschisa, fiecare avand o bogata experienta antreprenoriala si un parcurs profesional de exceptie”, spune Dragos Anastasiu, fondator AdWise.
Tiberius Istocescu si Mihaela Vintila sunt avocati de business specializati in tranzactii si fondatori ai primului business romanesc de Legal Tech, George Leca este antreprenor in domeniul educatiei si are o bogata expertiza de project manager si coach, Ionut Grigorescu este antreprenor in domeniul tehnologiei si a acumulat multa experienta in domeniul marketingului, Roxana Stan este specialist in resurse umane si in comunicare, iar Dan Berciu a facut parte din top managementul mai multor companii de renume, fiind expert in sectorul financiar.
“Ne-am unit cu scopul de a fi alaturi de antreprenorii romani. Suntem antreprenori si profesionisti, integrati intr-o echipa si oferim solutii integrate. Cu totii am invatat din propriile greseli, iar asta ne va permite sa-i ajutam pe acei care sunt la inceput de drum sa evite obstacole care le pot pune in pericol chiar supravietuirea afacerii. Nu vom oferi doar servicii clasice de consultanta, ci vom propune si solutii neconventionale, care si-au dovedit deja eficienta in diverse afaceri in care am fost implicati. De asemenea, vom avea grija ca fiecare antreprenor sa-si permita aceste servicii. Scopul nostru este sa ajutam cat mai multa lume, asa ca vom fi extrem de flexibili la acest capitol”, explica Tiberius Istocescu, co-fondator AdWise.
Marius Ghenea, business angel si antreprenor in serie, se alatura proiectului oferind serviciile sale de training in afaceri tuturor clientilor AdWise.
“Antreprenorii la inceput de drum au cea mai mare nevoie de consultanta, deoarece experienta lor practica in orice domeniu este limitata, mai ales daca vorbim despre antreprenori de startup la prima incercare. In mod paradoxal, companiile mici folosesc insa mult mai putina consultanta fata de companiile mari, una dintre problemele tipice fiind legata de bugetele materiale necesare pentru orice proiect de consultanta, pe care antreprenorii nu le au la indemana. Cealalta problema este ca, daca incepem sa apelam la consultanta, intr-un startup, asa cum spuneam, cam orice zona a afacerii ar trebui acoperita si cu consultanti, deoarece nu avem suficienta experienta in nicio zona a afacerii si nici suficienta istorie operationala care sa ne spuna, macar empiric, ce merge mai bine si ce nu merge deloc”, arata Marius Ghenea.
In cadrul conferintei, Felix Patrascanu, fondatorul Fan Courier, a invitat echipa AdWise la cea de-a sasea editie a summitului REPATRIOT, din perioada 30 septembrie-3 octombrie, cel mai mare summit dedicat Diasporei romanesti, care va aduce impreuna peste 300 de antreprenori si oameni de succes romani de pretutindeni.
“Cred ca romanii de pretutindeni care se gandesc sa se intoarca in tara si sa isi deschida o afacere sau care poate au deja o afacere in tara in care locuiesc si vor sa o extinda si in Romania au nevoie de o astfel de echipa complex de specialisti care sa ii indrume. Mediul antreprenorial romanesc de pretudindeni va creste mai sanatos avand alaturi echipa de experti potrivita”, a declarat in cadrul conferintei, Felix Patrascanu.
In ceea ce priveste costurile, AdWise se diferentiaza prin faptul ca se pune accent pe succes si exista posibilitatea de intrare in actionariat.
“Consultanta de top este scumpa, iar cei mai multi dintre antreprenori nu isi permit astfel de servicii, sau nu inteleg ca trebuie prioritizate. Trecand prin asta chiar eu, inteleg filosofia antreprenorului roman la inceput de drum, dar si importanta si valoarea unor astfel de servicii pentru un business. Plecand de la aceasta realitate, filosofia AdWise este simpla: odata intrat intr-un parteneriat, riscurile se impart. Astfel, in functie de nevoile antreprenorilor, se pot gasi chiar solutii prin care acestia sa nu plateasca nicio suma de bani. Astfel, parteneriatul poate sa ia forma unei participari in actionariat sau a unui comision de succes, daca este vorba de o tranzactie. Cu alte cuvinte, pana se ajunge la rezultate, AdWise poate sa investeasca resursele proprii in antreprenorii in care crede. Riscul pe care si-l asuma fondatorii Adwise oferind si astfel de facilitati este, in esenta, modul lor de a da ceva inapoi mediului de business in care s-au format si de a sprijini antreprenoriatul romanesc”, a adaugat Dragos Anastasiu.
Toate acestea fac din AdWise o solutie ideala pentru antreprenori. Iar asta cu atat mai mult cu cat, pe langa birocratia excesiva si lipsa de coerenta legislativa, businessul romanesc mai trebuie sa faca fata unei noi vulnerabilitati: pandemia de Covid-19, care da peste cap multe din planurile de dezvoltare si, in unele cazuri, poate chiar sa puna sub semnul intrebarii supravietuirea afacerii. Astfel, mai ales in aceste timpuri, ajutorul primit de la o echipa rodata intr-un mediu de business provocator poate sa faca diferenta.
 
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
concelex
noark
MAKITA
top 500
top 500
top 500
Acvatot 2019
Ubitech
CDS
viarom
quadratum
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander