Agenda Constructiilor
Luni, 21 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - COFACE asigura garantii de participare la licitatii si buna executie a contractului
COFACE asigura garantii de participare la licitatii si buna executie a contractului
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 12 Mai 2021 07:15
 In calitate de Asigurator, Coface vine in sprijinul companiilor cu noi instrumente de garantare care le vor ajuta sa participe, in conditii de siguranta, la procedurile de achizitii publice. Asigurarile de garantii de la Coface reprezinta alternativa optima la scrisoarea de garantie bancara si sunt dedicate companiilor care deruleaza contracte de achizitii publice.
Principalele avantaje ale asigurarilor de garantii de la Coface:
- procesul de obtinere a politelor de garantie este mult mai rapid si presupune costuri totale mai mici pentru asigurat
- faciliteaza accesul la contractele de achizitii publice
- protejeaza capitalul de lucru si lichiditatile companiilor si nu implica blocarea unor sume de bani sau a altor tipuri de active aflate in patrimoniul companiei
- nu afecteaza gradul de indatorare sau alti indicatori financiari analizati de banci la nevoia de finantare a capitalului de lucru;
- imbunatatesc structura bilantiera si ajuta la utilizarea eficienta a resurselor companiei
„Lansarea diviziei de Asigurari de Garantii vine dupa un an marcat de provocari fara precedent si ca un pas firesc in dezvoltarea Coface pe piata din Romania. Continuam astfel sa sprijinim companiile prin servicii complexe de management al riscului, completand oferta noastra cu instrumente de garantare menite sa vina in intampinarea nevoilor firmelor care participa la procese de achizitii publice. Acest produs este raspunsul si contributia Coface la necesitatea firmelor de a participa in conditii de siguranta la depunerea ofertelor, incheierea si derularea acestui tip de contracte”, a declarat Eugen Anicescu, Country Manager, Coface Romania.
Orice companie care intentioneaza sa incheie contracte cu statul este obligata sa constituie garantia de participare la licitatie si garantia de buna executie. Coface ofera urmatoarele tipuri de garantii:
Asigurarea de garantie pentru participare la licitatii rereprezinta un instrument de prezentare a ofertei, care are drept scop protejarea autoritatii contractante (Beneficiar) fata de riscul unui comportament necorespunzator al ofertantului (Asiguratului) pe toata perioada implicarii sale in procedura de atribuire.
Asigurarea de garantie pentru buna executiea contractului se constituie de catre Asigurat in scopul asigurarii autoritatii/entitatii contractante (Beneficiar) de indeplinirea cantitativa, calitativa si in perioada convenita a contractului sectorial/contractului subsecvent. Aceasta asigurare se adreseaza furnizorilor si prestatorilor de servicii, precum si companiilor de constructii.
“Asigurarile de garantii Coface repre­zinta alternativa mai rapida si mai convenabila fata de scrisoarea de garantie bancara. Prin acest nou produs raspundem nevoilor reale din piata si facilitam participarea companiilor la procedurile de achizitii publice oferind numeroase avantaje. Sunt increzator ca noua divizie vaoferi suportul necesar, prin servicii specializate, in protectia si dezvoltarea afacerilor”, a adaugat Mihut Marculescu, Head of Bonding Department, Coface Romania.
Noile asigurari de garantii se adreseaza companiilor inregistrate in Romania/in alte state din Uniunea Europeana sau asocierilor de companii inregistrate in Romania sau in alte state din UE.
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTgamma_2021AUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1
CELCO 2020
cv water 2021
hidroplasto
hilti
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere