Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ROCA Investments a finalizat vanzarea Frigotehnica catre VINCI Energies
ROCA Investments a finalizat vanzarea Frigotehnica catre VINCI Energies
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 26 Nov 2021 13:59
 „Ca in orice despartire, incarcatura emotionala este intensa. Suntem mandri ca am finalizat acest prim exit cu un important jucator global, indeplinind misiunea ROCA Investments de a duce companiile in care investim la urmatorul nivel, misiune ce va continua si dupa finalizarea acestei tranzactii. Frigotehnica va incepe un capitol nou de dezvoltare cu obiectivul de a deveni centru de excelenta in frig in Europa Centrala si de Est. Performanta Frigotehnica din ultimii ani reprezinta un „certificat” al filozofiei noastre de business si de investitii, care presupune skin & soul in the game. Multumim tuturor colegilor si partenerilor pentru profesionalismul de care au dat dovada in tot acest proces.” a spus Ionut Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Presedinte al Consiliului de Administratie Frigotehnica.
Frigotehnica s-a numarat printre primele companii in care ROCA Investments a investit in anul 2018. Investitia a marcat inceputul unei perioade de restructurare financiara, operationala si eficientizare pe toate palierele de business, ca urmare a careia compania a devenit lider in industria frigului atat pe plan national cat si regional. Daca in 2018, Frigotehnica avea o cifra de afaceri de €18 milioane, era supra indatorata si inregistra pierdere, in prezent Frigotehnica are afaceri de peste €32 milioane si are perspective de crestere spectaculoasa.
„Exit-ul Frigotehnica a fost un proces complex si intens, un test de anduranta gestionat cu pasiune si perseverenta de echipele ROCA Investments si Frigotehnica, inchiderea cercului investitional fiind o performanta a echipei extinse. Dincolo de cifre si valori ale tranzactiei, faptul ca la capatul celalalt s-a aflat un jucator global de nivelul si anvergura lui Vinci a impus un standard foarte inalt de transparenta, compliance si rigurozitate pe durata intregului proces si a negocierilor, care pentru noi reprezinta repere ce ne vor ghida in tot ceea ce facem.” A spus Mirela Metea, Head of Legal si membrul al Consiliului de Administratie ROCA Investments.
Exiturile nu definesc modelul de business ROCA Investments, insa sunt realizate atunci cand nivelul maximum de input ca investitor a fost atins intr-o companie. Strategia ROCA Investments este dezvoltarea durabila si sustinerea companiei pe termen lung, iar toate deciziile de business sunt aliniate acesteia. Mai mult, componenta sociala a proiectului si cea educationala construieste mai mult de atat. ROCA Investments creeaza un ecosistem menit sa contribuie prin ceea ce face la dezvoltarea culturii antreprenoriale, insanatosirea mediului de business si formarea unei noi generatii de manageri.
In aceasta tranzactie, ROCA Investments a fost asistata de consultantii Reff & Asociatii si Lamontis .
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CDS
konsent
leviatan
Ubitech
ness project
BogArt
rigips
EDIT-Structural
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
siniat
Acvatot 2019
SSAB
concelex
theda mar
quadratum
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander