Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ACI Cluj SA: Portofoliu de proiecte cu o valoare totala de 450 milioane lei
ACI Cluj SA: Portofoliu de proiecte cu o valoare totala de 450 milioane lei
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 05 Iun 2024 06:25
In primele luni ale anului 2024, activitatea de constructii a ACI Cluj SA a inregistrat o performanta pozitiva, ceea ce reflecta un inceput de an solid si o continuare a proiectelor in curs de derulare. Aceasta evolutie se datoreaza unei bune gestionari a resurselor, atat umane, cat si financiare, dar si unei strategii eficiente de executie a proiectelor. Pentru restul anului 2024, prof. univ. dr. ing. Ioan Aschilean, presedintele Consiliului de Administratie al ACI Cluj SA, preconizeaza ca activitatea va continua sa se dezvolte pozitiv, cu rezultate comparabile cu cele din 2023, datorita finalizarii proiectelor aflate in derulare, continuarii participarii la licitatii si adjudecarii de noi proiecte care vor asigura un flux constant de activitate, precum si unui management eficient al modificarilor fiscale si economice, care va permite companiei sa-si mentina stabilitatea financiara. In primele trei luni ale anului 2024, ACI Cluj SA a inregistrat o cifra de afaceri de 40 de milioane de lei. 
 
- Ce planuri si obiective de dezvoltare aveti pentru anii care urmeaza?
- ACI Cluj SA are planuri ambitioase de crestere si dezvoltare pentru perioada 2025-2027. Compania se asteapta la o crestere constanta a activitatii de constructii, bazata pe urmatoarele directii strategice: diversificarea portofoliului de proiecte, investitia in tehnologie si inovatie, dezvoltarea resurselor umane, identificarea si atragerea de investitori privati pentru finantarea proiectelor. Prin aceste strategii si prin mentinerea unui management eficient, ACI Cluj SA isi propune sa continue pe o traiectorie ascendenta, consolidandu-si pozitia de lider in industria constructiilor din Romania. Compania este dedicata sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii nationale si sa livreze proiecte de inalta calitate, care sa raspunda nevoilor si asteptarilor comunitatilor locale si nationale.
 
Gradinita si cresa, Targu Mures
 
- Care sunt principalele proiecte de cladiri publice la care lucrati in aceasta perioada?
- Piata constructiilor de cladiri publice in Romania este dinamica si in continua dezvoltare, sustinuta de necesitatea modernizarii infrastructurii si de finantarile europene si guvernamentale. Ne adaptam acestor cerinte prin utilizarea de solutii tehnice inovatoare si prin respectarea celor mai stricte norme de calitate si siguranta, asigurand astfel livrarea de proiecte de inalta calitate care raspund nevoilor comunitatilor locale si nationale.
In prezent, societatea este implicata in proiecte de anvergura, precum: constructia Stadionului Municipiului Targoviste (Dambovita), realizarea de gradinite si crese in Targu Mures (Mures), dezvoltarea unui bazin de inot didactic si de agrement la Santion (Bihor), executia unor lucrari de interventie la Cazarma Sebes (Alba), reabilitarea si cresterea eficientei energetice a cladirii Inspectoratului de Politie Judetean si a Serviciului Roman de Informatii (Cluj), extinderea Terminalului Pasageri Plecari pe latura de Nord la Aeroportul International "Avram Iancu" din Cluj, precum si executia unor lucrari de interventie la pavilionul D aferent Spitalului Militar Cluj-Napoca. In total, avem semnate contracte cu o valoare totala de 450 de milioane de lei, cu un rest de executat, la 31 martie 2024, de 298 milioane de lei, lucrari a caror perioada de executie acopera anul curent si o parte din anul 2025. De asemenea, participam in mod activ la licitatii publice si private din dorinta diversificarii portofoliului de contracte, precum si pentru a ne asigura portofoliul de contracte si pentru anul 2025.
 
Terminal nou, Aeroportul International Avram Iancu, Cluj-Napoca 
 
- Ce investitii si obiective aveti planificate pentru dezvoltarea activitatii, in perioada urmatoare?
- ACI Cluj SA isi propune sa continue pe traiectoria de crestere si inovare, printr-un plan strategic de investitii si obiective clare pentru dezvoltarea activitatii. Acestea sunt esentiale pentru a raspunde cerintelor pietei si pentru a mentine pozitia de lider in industria constructiilor. Iata principalele directii: investitii in tehnologie si echipamente, dezvoltarea resurselor umane, expansiunea portofoliului de proiecte, identificarea si colaborarea cu investitori privati pentru finantarea proiectelor de anvergura, imbunatatirea proceselor si managementului proiectelor, cresterea cifrei de afaceri, extinderea prezentei companiei in alte regiuni ale tarii si pe pietele internationale. Prin aceste investitii si obiective, ACI Cluj SA isi propune sa isi consolideze pozitia de lider in industria constructiilor, sa raspunda cerintelor pietei moderne si sa contribuie semnificativ la dezvoltarea infrastructurii nationale si internationale. Compania va continua sa prioritizeze calitatea, eficienta si sustenabilitatea in toate proiectele sale, asigurand astfel un impact pozitiv asupra comunitatilor si mediului.
 
Stadionul Dambovita Arena, Targoviste 
 
- Care sunt principalele provocari cu care va confruntati in activitate, in aceasta perioada?
- Gasirea fortei de munca calificate reprezinta una dintre cele mai mari provocari pentru ACI Cluj SA. Piata muncii in domeniul constructiilor este extrem de competitiva, iar atragerea si retinerea muncitorilor calificati necesita strategii inovatoare si pachete salariale atractive. Lipsa personalului calificat poate intarzia proiectele si poate afecta calitatea lucrarilor. Procesul birocratic complicat si indelungat este o alta provocare majora. Obtinerea autorizatiilor si avizelor necesare pentru demararea si derularea proiectelor este adesea ingreunata de proceduri administrative complexe. Aceasta intarziere nu doar ca afecteaza termenele de executie, dar creste si costurile proiectelor.
Ritmul lent al accesarii proiectelor, de la momentul publicarii acestora pana la adjudecare, reprezinta o problema semnificativa. Aceasta nu doar ca incetineste activitatea, dar creeaza si incertitudine in planificarea pe termen lung. 
Gasirea investitorilor privati pentru finantarea proiectelor este o alta provocare importanta. Intr-o piata competitiva, identificarea surselor de finantare private este importanta pentru a asigura continuitatea si dezvoltarea proiectelor. Aceasta necesita strategii de marketing eficiente pentru a atrage investitori.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
Acvatot 2019
theda mar
ness project
quadratum
SSAB
noark
konsent
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
strabag nivel 1
rigips
leviatan
concelex
Ubitech
BogArt
MAKITA
SIGM
EDIT-Structural
CDS
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander