Agenda Constructiilor
Joi, 21 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - COLLIERS: Proprietarii de spatii de birouri pot castiga cu 10% mai mult din chirii
COLLIERS: Proprietarii de spatii de birouri pot castiga cu 10% mai mult din chirii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 08 Iul 2020 12:16
Standardele de masurare a suprafetelor inchiriabile BOMA (Building Owners and Managers Association) sau IPMS (International Property Measurement Standard) pot genera o crestere a valorii comerciale a spatiilor de birouri de peste 10% pe luna pentru proprietari, potrivit consultantilor Colliers International. Cresterea vine din adaugarea de suprafete inchiriabile omise in planurile initiale. Mai exact, pentru o cladire de birouri cu suprafata inchiriabila de 20.000 mp, aceasta crestere se traduce in peste 300.000 de euro venituri suplimentare din chirii in fiecare an.
Cu peste un milion de metri patrati de birouri Clasa A, in 75 de proiecte existente sau in curs de dezvoltare din toata tara, masurati prin intermediul standardelor BOMA sau IPMS in ultimii 8 ani, Colliers International este lider de piata in randul companiilor de consultanta imobiliara care ofera astfel de servicii pe piata locala de birouri.
Principalul beneficiu al acestor servicii de consultanta este ca dezvoltatorii si proprietarii de cladiri de birouri pot afla eficienta si profitabilitatea proiectelor din perspectiva suprafetelor inchiriabile atat pentru cladirea in ansamblu, cat si pentru fiecare etaj in parte. In majoritatea cazurilor, se obtine maximizarea suprafetei inchiriabile si astfel pot fi inchiriate toate spatiile care au contribuit la costul dezvoltarii proiectului si care uneori sunt omise din planurile initiale. In acelasi timp, se evita riscul de a avea un procent aditional, necompetitiv, din spatiile comune ale cladirii.
"Masurarea suprafetelor inchiriabile conform standardelor BOMA sau IPMS subliniaza abordarea profesionala pe care dezvoltatorii si proprietarii de spatii de birouri o au in raport cu chiriasii, fiind inlaturat orice dubiu legat de subiectivitate. Totodata, aceste masuratori cresc valoarea comerciala a proiectelor. La o cladire de birouri cu suprafata inchiriabila de 20.000 mp, o suprafata inchiriabila cu 5% mai mare inseamna, in conditiile unei chirii medii de 14 euro/ mp, un venit suplimentar care poate depasi un milion de euro pe o perioada contractuala de cinci ani. Au fost cazuri in care am adaugat chiar peste 10% suprafata inchiriabila", explica Ramona Savencu, Senior Associate Office Advisory in cadrul Colliers International.
Printre companiile pentru care Colliers a oferit de-a lungul timpului servicii de masuratori BOMA sau IPMS se numara Skanska Property, Atenor, Anchor Grup, S-Group Holding, ONE, birourile IULIUS sau Portland Trust.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLPLANVideoConfAC-iulAUTODESKelmas_1octCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hilti
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere